söndag 13 februari 2011

Svenska kommuner på holländsk emigrantmässa

HOLLAND Intresset bland holländare för att komma till Sverige och bosätta sig här är stort, till och med större än vi tror enligt Rob Floris, utlandsrådgivare på Arbetsförmedlingen, som var på plats på Emigrantmässan i Utrecht tillsammans med hela 108 svenska kommuner som försöker locka till sig holländarna.

Björn-Olof Hallberg, kommunalråd i Munkfors, berättar att många tröttnat på trafiken, köerna och alla människor (och kanske Hollands utveckling under de senaste åren? PI:s anm.). Floris säger att intresset är helt otroligt stort.

I Munkfors finns sedan tidigare holländare som slagit sig ner. Där har de öppnat företag och försörjt sig själva relativt omgående, lärt sig språket på rekordtid och är en sann tillgång i ordets rätta bemärkelse. Så långt ifrån stenkastning och bilbränder, vilket är en del av stadsbilden lite längre söderut numera, man kan komma alltså.

Den uppenbara skillnaden i förutsättningarna borde vara självklar för varje tänkande människa. TV4:s Lena Sundström, inte direkt känd för att kunna dra logiska slutsatser, talar om rasbiologi och annat trams i kvällens nyhetssändning.

- Vi har en massa högutbildade människor i Sverige med spetskompetens som blir bortsållade för att de har konstiga namn och för att de bryter på ett annat språk. det är det sorgliga, säger Lena Sundström.

SvD
Nyhetskanalen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt