lördag 5 februari 2011

David Cameron: Mångkulturen ett misslyckande

STORBRITANNIEN Först ut var Tysklands förbundskansler Angela Merkel, nu gör Storbritanniens premiärminister David Camerom samma sak – dödförklarar mångkulturalismen. I land efter land ute i Europa inser man att idén om det mångkulturella lyckoriket har kommit till vägs ände och agerar därefter. Nu är det i stort sett bara Sverige som ensamt, maniskt och krampaktigt vidhåller den destruktiva politiken.

För ett par veckor sen var Fredrik Reinfeldt på besök hos Cameron i London. Huruvida de diskuterade invandringsfrågan är i alla fall inget som rapporterats om. Trots glada miner och lovord står de långt ifrån varandra på just den punkten, något som står klarare än någonsin efter ett utspel i dag i München där Cameron lanserade en hård attack på de senaste 30 åren av mångkulturalism i Storbritannien.

I utspelet varnar han bland annat för att mångkulturen fostrar extremistiska ideologier och bidrar direkt till en hemodlad islamistiskt terrorism.

I ett radikalt avståndstagande från tidigare regeringars strategier säger Cameron att Storbritannien måste ta till sig en ”muskulös liberalistisk” politik för att genomdriva värden som jämlikhet, lag och ordning samt yttrandefrihet i alla delar av samhället.

Han varnade muslimska grupper med att dra in samtliga deras ekonomiska bistånd om de inte stödjer kvinnors rättigheter eller främjar integrationen. Alla invandrare som kommer till Storbritannien måste tala engelska och skolorna förväntas lära ut landets gemensamma kultur.

Han efterlyser också en starkare nationell identitet för att förhindra att människor vänder sig till alla former av extremism.

Under ”den statliga mångkulturella doktrinen” har olika kulturer uppmuntrats att leva separata liv, vilket bland annat lett till misslyckandet med att konfrontera fasorna med tvångsäktenskap.

Utspelet har redan fått muslimska grupper att rasa.

För några dagar sen gav Cameron den stora invandringen delvis skulden för finanskrisen.

BBC
The Independent
Telegraph
The Guardian

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt