lördag 26 februari 2011

Sanna Lundell gör det igen

SANNA Så var det då dags igen för Sanna Lundell att försöka sig på ytterligare en granskning av verkligheten – den som hon själv sluppit genom att födas som dotter till Ulf Lundell och därmed åtnjutit en slags apartheid hon samtidigt på klassiskt svenskt verklighetsfrånvänt manér attackerar. I september 2010 handlade det om Sverigedemokraterna och att vi riskerade att få in ”rasister” i riksdagen. I december var det dags igen då hon ryckte ut för att tala sig varm för niqaben. Och nu handlar det om skolan.

Jordbromalmsskolan i Huddinge, söder om Stockholm, tvingas lägga ner till följd av att de rikare villaägande svennebananföräldrarna inte vill att deras ungar ska behöva beblanda sig med kidsen från det till stor del invandrarbebodda hyresrättsområdet vägg i vägg.

Situationen känns igen, ett klassiskt uttryck för en form av etablerad och accepterad smygrasism. För vem vill ha sin unge i en "dålig" skola? I en skola där folk inte förstår svenska? I en skola där man inte "känner" de andra föräldrarna, som en intervjuad mamma så fint uttryckte det? Jättebra då att man kan välja bort skolor som är "dåliga". Lika bra för blattarna i hyresrätterna, för de får ju också möjligheten att välja bort de här "dåliga" skolorna, hävdar skolvalsförespråkarna.

Det är ju bara det att blattarna i hyresrätterna, eller de ensamstående heltidarbetande svennebananmorsorna,

eller de sjukskrivna låginkomsttagarna de facto inte har samma möjligheter att sätta sig in i sin valfrihet.

[...]

Aftonbladet



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt