onsdag 9 februari 2011

Morddömd och livstidsutvisad nu misstänkt för nya våldsbrott

SLÄPPHÄNT Ett av de vidrigaste skammorden i svensk historia utfördes år 2005 då Abbas Rezai mördades med ett stort antal knivhugg, efter att han bland annat torterats med het frityrolja. Abbas hade ett förhållande med en 16-årig flicka och hade kommit till Högsby för att be hennes föräldrar om hennes hand. Istället blev han mördad. För mordet dömdes flickans då 17-åriga bror till fyra års sluten ungdomsvård och utvisning. Han sa under rättegången att han ensam begått mordet. Trots att flickans föräldrar fanns i lägenheten när mordet begicks, och trots att både tingsrätt och hovrätt funnit att pojken ensam inte kunde ha utfört gärningen, så friades föräldrarna i båda instanserna.

Den nu 22-årige sonens ”straff” är avtjänat, men eftersom han överklagat beslutet om livstidsutvisning befinner han sig fortfarande kvar i Sverige, och dessutom på helt fri fot. Nu misstänkks han återigen för grov brottslighet som begåtts under tiden hans överklagande ligger hos Högsta domstolen för avgörande.

Mannen åtalas nu för att i juli 2010 ha tagit ett kraftigt stryptag på en kvinna i deras gemensamma bostad i Kalix. Kvinnan har tillfogats andnöd, smärta, rodnader, underhudsblödningar och hudavskrapningar på halsen, armarna och överkroppen.

Sex dagar senare ska den 22-årige mannen, under en bilförd mellan Överkalix och Kalix, återigen ha försökt strypa kvinnan. Under bilresan ska mannen även ha hotat att döda kvinnan.

NSD

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt