fredag 7 oktober 2011

Åtal för mordet på sin sjuårige son

BARNMORD Den 10 juli på morgonen knivhöggs 7-årige Sammy brutalt – av sin egen pappa – i bostadsområdet Tomtebo i Umeå. Pappan stack grabben 17 gånger och säger i förhör att han inte velat döda sonen. Mordet skedde inför pojkens mormor.

Familjen är kurder och mormor kan ingen svenska alls och gestikulerade gråtande inför ditlarmade poliser. Sammy levde och fördes till Umeå universitetssjukhus men avled av sina skador vid 11-tiden. Pojkens mamma var på jobbet när det hände. Hon är rädd för maken och flydde tidigare till skyddat boende för utsatta kvinnor, men tvingades lämna på grund av platsbrist.

Idag väckte åklagaren åtal vid Umeå tingsrätt mot

  • Shahram Brofe, född 1958, för mord samt för olaga tvång. Han erkänner bara grov misshandel och vållande till annans död.

Rättegången är satt att inledas den 13 september och kommer sannolikt att ta två dagar i anspråk. Till dess ska den rättspsykiatriska undersökningen (RPU), som Shahram Brofe just nu genomgår, vara avslutad. Den lilla sinnesundersökningen visade att han kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning när han dödade sin son.

Norran
Expressen
AB

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt