fredag 7 oktober 2011

Rapport om islamofobi

RAPPORT I mars 2011 fick Forum för levande historia i uppdrag av regeringen att sammanställa forskning och kunskap om antisemitism och ”islamofobi”. Idag överlämnades rapporten till regeringen. Läser man igenom vilka som åberopas som källor finner man bland annat den rabiate anarkisten Mattias Gardell och Expos ”expert” David Lagerlöf.

Inslaget med slöjorna på balkongen kommer från nyöppnade och saudifinansierande Göteborgsmoskén vid Ramberget. Enligt regeringen, rapporten och alla andra är vi alla islamofober som kritiserar denna könsapartheid där kvinnorna måste ha slöjor och vara på balkongen, åtskilda från männen. Eftersom saudi är inblandat är det sunni-islam, som gränsar till salafism och sharialagar. Den verkligheten blundar regeringen för.

SVT
Erik Ullenhag vid dagens presskonferens
Rapporten

Tittar man på vilka deltagare som ingått i referensgrupper gällande islam finner man välkända namn. Rapporten handlar ju delvis om antisemitism och här gör man ett gigantiskt självmål:

  • Mohammed Ibrahim Benmaklouf, vice ordförande, Sveriges unga muslimer (SUM)
  • Elvir Gigovic, verksamhetschef, studieförbudet Ibn Rushd Mälardistriktet
  • Omar Mustafa, ordförande, Islamiska förbundet

Ovanstående tre organisationer har inga problem med judehatande imamer och diverse medlemmar.

SUM har flera gånger bjudit in gästtalare från mellanöstern, samtliga med antisemitiska åsikter, något både PI och Per Gudmundson tagit upp.

Ibn Rushd har som vi nämnt tidigare ett 80-tal föreningar under sin flagg. Flera av dessa är radikala källarmoskéer, bland annat det wahabistiska Islamiskt kulturcenter på Rosengård, mera känd som källarmoskén där stängningen utlöste Rosengårdskravallerna i december 2008. En annan lika radikal källarmoské är Ahel al-Sunnah i Helsingborg. Det gänget vill bygga ett muslimskt storcenter. Tobias Billström satt i strumplästen på bönemattan och var så glad så över "integrationsarbetet muslimerna utför". Men de glömde nämna en av gästimamerna för Billström, den ökända islamisten Anas Khalifa. Han predikar om paradiset för småbarn samt uppmanar muslimer att dränka judar i spott. Han syster är välkända niqab-insvepta och DO-anmälande Alia Khalifa. Han är bland annat kompis med terrordömde Mirsad Bektašević, som sitter på 15 år.

Islamiska förbundet redogjorde vi för nyligen. Samma sak där, antisemiter hela högen. Där finns även kopplingen till riksdagsislamisten Waberi, som var ordförande fram till december 2010.

  • Yasri Khan, ordförande, Svenska muslimer för fred och rättvisa

”Fredsagenterna” som ska sprida islam genom att låta unga muslimer berätta om dess förträfflighet på bland annat skolor. Ingår i Ibn Rushd, vars mål är att göra islam till en naturlig del i Sverige

  • Anna Ardin, projektledare One Sweden, Kista folkhögskola

Kvinnan som hade sex med Julian Assange och våldtäktsanmälde samt ingår i toppen av Kristna Socialdemo-kraterna, som är tätt lierade med tvivelaktiga muslimer.

  • Fatima Doubakil, ordförande, Muslimska mänskliga rättighetskommittén

Hittepåorganisationen som hittar rasism överallt och förnekar att det finns islamister i Sverige.

  • Bejzat Becirov, ordförande, Islamic Center Malmö

Stora moskén i Malmö som brann ner 2003. Återuppbyggd men envisa rykten gör gällande att branden anstiftades av ledningen. Becirov är ständigt granskad av andra bloggar och det finns en hel del tivelaktigheter där. Moskén ägs av ingen mindre än Libyens Muammar Ghaddaffi. Nu faller hans regim, vad händer då med moskén.

Khaddafis%20fall%20kan%20ge%20Islamic%20center%20problem

Övriga
Radia Quahabi, ordförande, Muslimska kvinnoföreningen
Jonas Otterbeck, docent religionsvetenskap, Lunds universitet
Pieter Bevelander, prof. IMER, Malmö högskola

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt