lördag 15 oktober 2011

Lärare torterade sexårig flicka

PAKISTAN Hur en islamsk skola behandlar flickor i Sverige vet vi en del om efter avslöjanden med Römosseskolan och Fredens skola. Men det är åndå en bit kvar till hur skolflickor behandlas i Pakistan kan vi konstatera efter att ha läst om hur en lärarinna misshandlade och torterade en sexårig kvinnlig elev i den pakistanska staden Bahawalpur.

Shakeela går i första klass i en statlig skola. Den här dagen hade hon lite bråttom till skolan och glömde sin griffeltavla hemma. Detta väckte den kvinnliga lärarens ursinne och hon slet därför upp Shakeela ur skolbänken och tryckte upp henne mot väggen längst fram i klassrummet. Hon tog därefter en kraftig pinne och började sticka och slå flickan över hela kroppen.

Flickan förlorade rörelseförmågan och känseln i en armen skadades även på andra sätt. Läkarna anmälde läraren för tortyr men polisen utredde aldrig ärendet. De kommenterade bara att flickan hade fått lite blåmärken och att känseln i armen hade kommit tillbaka och ansåg därför att ett rättsligt ingripande inte var nödvändigt.

Shakeelas far och familjens grannar demonstrerade då utanför polisstationen. Det fick en kommunrepresentant att reagera, besöka skolan och fick läraren avstängd. Men lärarinnans man, som är rektor, har nu lagt sig i beslutet, försöker påverka utredningen och har även kommit med hotelser mot flickans familj.

För ett par dagar skrev vi om hur djur utsattes för tortyr i Pakistan. Sexåriga flickor är tydligen inte heller fredade. Somliga menar att vi i Sverige berikas av ett levande kulturutbyte med länder i denna del av världen, och detta utbyte anses också ske allra bäst om de får komma hit och lära oss om sin kultur på plats. Sisådär 40 miljoner kulturlärare är en siffra som figurerar i debatten. Det blir fyra stycken på varje svensk det. Snart – om inte redan – är vi världens mest kulturutbildade folk. Om de dessutom tillämpar samma undervisningspedagogik som lärarinnan ovan kan det bli verkligt lärorikt.

Tribune

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt