fredag 7 oktober 2011

Libyen nästa islamistiska stat i Nordafrika?

ISLAM Den föreslagna nya konstitutionen för Libyen baserar sig på sharia. I del ett, artikel ett, slår den fast att ”Islam är statsreligion och den främsta källan för lagstiftning är den islamska lagen, sharia.” Under denna föreslagna konstitution är således islam = lag. Sista ordet kan omöjligt vara sagt – rimligen är det för tidigt för det – men det mörknar över vägen för de libyer som har drömt om en parlamentarisk demokrati av västerländskt snitt. Nu förefaller det som att både Libyen och Egypten ersätter en diktatur med en annan, denna gång med en gud i förarsätet.

Redan i början av revolten i Libyen kunde man – om man tittade noga på TV-rapporterna och förstod vad man såg – se att revoltörerna i östra delen av landet var religiösa. Kvinnorna var alla täckta och åtskillnaden mellan könen var uppenbar vid demonstrationer. I Tripoli var långt ifrån alla kvinnor täckta vid demonstrationer, ej heller var könen åtskilda.

Svenska folkets skattekronor har alltså använts till att hjälpa islamister till makten i Libyen. Hur bra kommer det att bli?

Libya Draft Constitutional Charter for the Transitional Stage

The Foundry

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt