lördag 22 oktober 2011

Journalist förföljd efter artikel

RÄTTSSAMHÄLLET Per Sydvik, journalist på GP, skrev en artikel om åtalet mot två tonåriga bröder som anklagades för grov misshandel och grov stöld. Det skulle han inte ha gjort i Det Nya Sverige. Redan samma kväll artikeln stod att läsa i tidningen ringde en kvinna och hotade honom.

Förhandlingarna tog sin början på torsdagen. När Per Sydvik kom var rättssalen full, bara en plats återstod. En kvinna ropade hans namn och flera inblandade började skrika och gestikulera. Flera kvinnor skrek till rättens ordförande att: ”Han är Per Sydvik, han ska ut”.

P g a tumultet avbröts förhandlingarna, men utanför rättssalen angreps Per Sydvik som inte såg någon annan utväg än att springa mot GP-huset. De tre skrikande kvinnorna var hack i häl och försökte slita hans plastpåse med anteckningar och källhänvisningar ifrån honom. När han rusade förbi receptionen slängde han desperat in plastpåsen, varpå en kvinna hoppade över disken och försökte nypa åt sig påsen. Vakter kom och tog hand om de tre kvinnorna tills polisen kom.

Jonathan Falck, chefredaktör på GP,  kommenterade:

Det är en beklämmande händelse. Det är synnerligen allvarligt att ett antal personer attackerar en av våra reportrar och försöker komma över hans arbetsmaterial. Det är ett försök att stoppa fri och viktig nyhetsförmedling som är en grundbult i vårt demokratiska samhälle.

Som bekant finns det idag många element som inte har någon som helst respekt för varken lag och ordning och dessutom har de ingen aning om vad demokrati är.

GP

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt