söndag 2 oktober 2011

Ingen gripen nyckelord för gängrelaterade mord och skjutningar

Vi är livrädda i MalmöMALMÖ-KRIMINALITET Sydsvenskan publicerar idag en inventering av mord och skottlossningar med gängkoppling i Malmö så här långt under 2011. Ordet ”gäng” är som alla vet en förkortning av ”invandrargäng”, så läsningen kan också ses som ett facit för svensk invandrings- och integrationspolitik.

Vi återger listan okommenterad. Den talar sitt eget tydliga språk, i synnerhet det flitigt förekommande spaningsresultatet ”ingen gripen”.

21/8 – Mord, Lönngatan – Minst tre maskerade män attackerar 19-åringen som sitter utanför en kebabkiosk. Han skjuts med flera skott, varav minst ett i huvudet. 19-åringen har umgåtts med flera etablerade gäng, enligt polisen, däribland Black Cobra. Han är i sällskap med ledaren för Outlaws och en man från Original Gangsters – Två bröder ur K-falangen greps och häktades i mitten av september. Bröderna har själva tidigare attackerats.

19/8 – Mordförsök, Möllevångstorget – En man ur Black Cobra skjuts. Flera män ur Bandidos finns på platsen och kontrolleras – det finns uppgifter om bråk mellan Bandidosmedlemmar och den skottskadade Black Cobra-mannen – Ingen gripen.

110804 – Mordförsök, Sorgenfri – Flera skott skjuts in i en lägenhet på Sorgenfrivägen. Troligen har skytten tagit fel fönster – intill bor en av dem som nyss har släppts av polisen efter mordet på 35-åringen på Norra Grängesbergsgatan en knapp månad tidigare – Ingen gripen.

10/7 – Mord, Sofielunds industriområde – En 35-årig man som står i dörren till en svartklubb på Norra Grängesbergsgatan knivhuggs till döds efter bråk med personer ur Brödraskapet. Mannen har för några år sedan själv skjutit en man i benet utanför en svartklubb i Rosengård, vilket inte tros vara motivet till mordet. – Sex personer ur Brödraskapet greps snabbt – en av dem häktades för mord.

11/5 – Mord, Sibbarp – 36-åring skjuts i huvudet på väg till sin bil efter att ha bastat på kallbadhuset. 36-åringen ingick i en kompisgrupp av kriminella med rötter i Bosnien, med koppling till M-falangen. Den mördade hade också affärer med den bedrägeridömde Torgny Jönsson, kallad Maffians bankir – Ingen gripen.

9/4 – Mord, Okänd plats – 32-åring lämmar sitt föräldrahem på Kroksbäck för att inte återvända. Polisen är övertygad om att han blivit mördad – men kroppen har inte hittats. 31-åringen umgicks med kriminella och personer med koppling till gänget Outlaws finns bland dem polisen har förhört för att få en bild av 31-åringen och vad som kan ha hänt honom – En man häktad för kidnappning.

5/3 – Mordförsök, Möllevången – 43-årig man beskjuts i ett parkeringsgarage på Södra Skolgatan men skotten träffar bara bilen. 43-åringen sköt sommaren 2010 ner en ledande person i det nätverk av kriminella som tidigare kallade sig Lion Family och under en period ingick i Black Cobra – Ingen gripen.

13/2 – Mordförsök, Inre ringvägen. Automatvapen avlossas genom fönstret på en bil som kört upp jämsides med en annan. Som ett under överlever alla i den beskjutna bilen – flera personer ur K-falangen, däribland den 29-åring som tros ha beskjutits på Holma i januari och som senare ska bli häktad för mordet på Lönngatan – Ingen gripen.

14/1 – Skjuts i benet, Lindängen. En 38-årig man skjuts i benet i en trappuppgång på Kantatgatan vid 21-tiden. Två 20-åriga män har synts vid platsen och misstänks för brottet men ingen har gripits – Ingen gripen.

5/1 – Skottlossning, Holma. Fyra eller fem skott avlossas vid 21.45-tiden vid Snödroppsgatan. Vittnen ser en bil lämna området hastigt efter smällarna. Ingen skadas. En 29-årig man ur K-falangen som bor med sin bror i området uppger för polisen att han tror att skotten är ämnade för honom – Ingen gripen.

Sydsvenskan

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt