tisdag 4 oktober 2011

Rumänska växlingsbedragare häktas

Rumänska bedragare

BEDRAGARE En fräck rumänsk växlingsbedragartrio, med största säkerhet zigernare, har ett tag härjat i norra Sverige men har nu gripits och häktats. Två män, 19 och 30 år, häktades på måndagen misstänkta för fyra försök till bedrägeri och tio fullbordade bedrägerier. Kvinnan, som också gripits, ska ställas inför skranket på tisdagen.

Bedrägerierna har gått till så att kvinnan har köpt något för runt 50 kronor och velat betala med en tusenlapp. Hon har sedan krävt att få växel i euro vilket inte har varit möjligt och då begärt återköp av varan. På fingerfärdigt zigenarvis har kvinnan sedan smusslat undan 500 kronor vid återbetalning av växelpengarna. De två männens uppgift har varit att stressa personalen och avleda deras uppmärksamhet.

Männen häktas eftersom polisen bedömer att det annars är stor risk för att de avviker och återupptar sin brottslighet. Man tror också att de uppgivit falska identiteter, något som också var skäl för häktning. Polisen gick tidigare ut med bilder på bedragarna som fastnat på övervakningskameror. Bilden ovan är en av dessa.

Norrbottenskuriren

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt