måndag 3 oktober 2011

Kungaparet fjäskar för Saudarabien Silvia i chador!

Kungligt värreISLAMKRAMANDE Vi känner dem för den hårdnackade kungen som styr landet med järnhand. Vi känner dem som miljardärderna som smygislamiserar Europa genom att bidra ekonomiskt för byggandet av nya moskéer. Just det: Saudarabien. Där kvinnor inte ens är betrodda med att köra bil och kvinnornas ställning hör till världens lägsta. Det hindrar dock inte det svenska kungaparet från att åka ner och frottera sig med kung Abdullah och dela ut priser till honom.

Kungen har inte själv beslutat om vänskapsbesöket i Saudiarabien. Som bekant har han ingen politisk makt. Istället är den svenska regeringen som har skickat honom för att odla de diplomatiska förbindelserna. Detta är dessutom bara halva sanningen. Regeringen är intresserad av att utöka de redan flitiga bilaterala ekonomiska förbindelserna med Saudiarabien.

Att landet är en fundamental islamistisk diktatatur där yttrandefriheten är så gott som obefintlig, där tortyr förekommer i stor skala och kvinnoförtryck är institutionaliserat i lagen, det bekymrar uppebarligen inte Sveriges regering. Ekonomi går alltid före principer och muslimska diktaturer är mer pk att gulla med än t ex gamla Sovjetrepublicker som Vitryssland.

I fredags besökte så kungaparet kung Abdullah för att dela ut en medalj(!) för dennes insatser för scoutföreningen World Scout Foundation där kung Carl Gustaf är ordförande. Anders Jörle, UD:s pressekreterare, ser inga problem med detta:

- Vi har diplomatiska förbindelser med Saudiarabien. Jag ser inte vad problemet skulle vara,

Problemet är inte scouterna utan att våra ”diplomatiska förbindelser” i själva verket är av ekonomisk art. De bilaterala förbindelserna med Saudiarabien är en olycksbådande indikator på hur den svenska regeringen närmar sig islamiska stater allt mer. Symptomatiskt nog bar drottning Silvia en chador, dvs en lite tyngre variant av slöjan vid statsbesöket ho kung Abdullah. När inte ens statschefen (ja, kungen är ju faktiskt statschef) kan hålla det muslimska kvinnoförtrycket undan ens sin egen drottning, då är det illa.

Bertil Ternert, informationschef hos hovet förklarar det hela:

- Kungen skulle aldrig ha någon form av förbindelse med något land som inte skulle vara godkänt av den svenska regeringen. Kungen kan inte utesluta eller ta ställning även om han personligen skulle tycka något. Han går alltid i takt med den svenska regeringen.

Expressen

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt