onsdag 26 januari 2011

13-åring gjorde inte tillräckligt för att förhindra våldtäkt

KLIPPAN Den 13-åriga flickan lärde känna den 16-åriga pojken för cirka ett år sen då hon gick i sjätte klass och han i nionde på Snyggatorpsskolan i Klippan. Då han tog kontakt via MSN kände hon sig smickrad. Enligt flickan blev de aldrig ”tillsammans” men träffades, och då alltid hemma hos honom utom en gång.

Andra gången de träffades var i mars 2010 och då befann de sig i pojkens rum och hade sex för första gången. Sedan hade de sex ytterligare fyra gånger, trots att pojken visste att hon bara var 13 år gammal och gick i sexan.

Inför det femte och sista tillfället de hade sex hade de diskuterat analsex via nätet. Hennes inställning var att hon inte var intresserad, och planen var att de skulle ha vanligt sex, så blev det dock inte.

Under samlaget förde han in sin penis i hennes analöppning varpå hon sa åt honom att göra något annat och att det gjorde ont. Dock fortsatte han och fullbordade samlaget. Efteråt satt de på sängen och hon visade inga tecken på att vara ledsen. Senare pratade de om vad som hänt på nätet, då pojken medgav att det han gjort var ett misstag och flickan att hon var ledsen.

Trots att hon var arg på honom tyckte hon fortfarande om honom. Hon talade med skolkuratorn om vad som hänt och en polisanmälan upprättades, flickan blev då rädd.

Pojken å sin sida hävdar att han tog kontakt med flickan för att han tyckte synd om henne då hon blivit mobbad och ville hjälpa henne att få ett slut på det. Han ska själv ha blivit mobbad ett tag för att han umgicks med henne. Hon ska också ha spridit ut rykten i skolan om att det var något mellan dem. Konversationerna på MSN var ”ironiskt” menade och hade ingen verklighetsförankring.

Dom

Flickans uppgifter stöds av MSN-konversationerna och tre vittnen, därför anser tingsrätten att flickans berättelse ska ligga till grund för åtalet.

Det framgår av nätkorrespondensen att hon ställt sig negativ till att ha analsex. Emellertid har hon – enligt vad hon själv uppgett – inte vidtagit någon åtgärd för att förhindra Marco Mårtensson att med sitt könsorgan tränga in i hennes analöppning och att fullfölja samlaget fram till sädesuttömning. Tingsrätten anser således att [pojken] inte uppfattat annat än att även denna del av sexualumgänget skedde med [flickans] samtycke.

Mikael Marco Mårtensson, 940124, döms för sexuellt utnyttjande av barn till 110 timmars ungdomstjänst.

Helsingborgs tingsrätt, B 3612-10

Aftonbladet

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt