onsdag 5 januari 2011

Överfölls och sparkades fick missfall

OSBY Den 22-åriga kvinnan skulle ut och kasta sopor vid halv åtta på måndagskvällen då två män i 20-25-årsåldern dök upp och började fråga efter pengar. Hon svarade att hon inte hade några varpå männen uppmanade henne att gå upp i lägenheten och hämta. Då de inte fick den respons de hoppats på knuffade de omkull henne i snön och började att sparka henne i magen för att sedan springa ifrån platsen.

Efter misshandeln kunde kvinnan inte resa sig upp själv utan fick ringa sin sambo i lägenheten som fick gå ner och hjälpa henne. Polis larmades och kvinnan fördes till sjukhus där man kunde konstatera att sparkarna mot magen orsakat blödningar och troligen orsakat ett missfall, då kvinnan visat sig vara gravid enligt ett nytaget test.

Stationsbefäl på polisen i Osby, Staffan Rosén, säger att det inte finns några vittnen till händelsen. På tisdagen hölls dock ett par förhör, bland annat med kvinnan och en person man hoppades skulle ha upplysningar att lämna. Vem denna person är vill man inte avslöja, Rosén uppger dock att inga avgörande uppgifter kommit fram under förhören.

Kvinnans signalement på männen är 20-25-årsåldern, jeans, mörka jackor varav en dunjacka och en bar en vit mössa.

– Den ene mannen var cirka 180 centimeter lång och den andre något kortare, kanske knappt 1,70, berättar kvinnan. Innan de sprang iväg från platsen pratade de med varandra på ett annat språk.

Det finns inga uppgifter om liknande händelser tidigare i Osbytrakten och man hoppas nu på att vittnesuppgifter ska leda till att identiteten på gärningsmännen avslöjas. Hyresvärden har nu satt upp lappar, där de boende uppmanas till försiktighet, i trappuppgångarna i fastigheten på Göingegatan, ett ökänt område dit många invandrare anlände under framför allt 90- men även 2000-talet.

Kvinnan har nu lämnat sjukhuset men mår psykiskt dåligt efter överfallet och är chockad och har svårt att sova.

Har du sett något? Kontakta polisen på 114 14.

NSK

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt