lördag 22 januari 2011

SVT:s indoktrineringskampanj har nu nått Sportnytt

HJÄRNTVÄTT Svensk statlig television har en lång tradition av att försöka påverka befolkningen så att vi får "rätt åsikter", vilket med deras språkbruk avses att vi svenskar ska tycka som cheferna på SVT. Att SVT är en organisation starkt påverkad av socialism är ingen hemlighet.

Att SVT dessutom är en stark förespråkare av mångkultur och "generös" invandring är också oomtvistat. Där får de sällskap av den så oerhört politiskt korrekta konkurrenten TV4. Alla som någon gång klagat på den vettvilliga invandringspolitiken som förs i Sverige – "bäst i världen" – blir utfrusen och kan lämna sin påtänkta tv-karriär i drömstadiet.

Vad som dock är värre är den ständigt, i bakgrunden, malande indoktrineringskampanj som försiggår i hart när alla program.

Ni har kanske inte funderat på det, men överallt, i alla sammanhang, ska det sjungas mångkulturens lov. Den som har småbarn hemma vet detta redan, för den mest intensiva kampanjen förs i barnprogrammen. Ta till exempel en titt på Doreen [Månsson] i Bolibompa, där allt liktydligt med invandrarbakgrund framförs som något oerhört positivt och överlägset svensk kultur (hennes gosedjur kallar hon för Habibi, arabiska för min älskling).

.

.

Förhoppningen bland vänsterjournalisterna är givetvis att våra barn ska se på slöjor, ramadan och allt kring islam som något berikande för samhället, som ett helt naturligt inslag i den svenska vardagen.

Ett annat exempel är barnprogrammet Bobster från Malmö, där studiopubliken alltid består av ett stort antal hijab- eller chadorklädda flickebarn. Ett typiskt program i Bobster: "Hilals hår. Den muslimska flickan Hilal, 12 år, förbereder sig inför att börja använda slöja”.

I en tävling i programmet sjöng en manskör acapella. Den andre tävlande var en spexare. Programledaren frågade en liten flicka med slöja vilket bidrag som var bäst och varför. Svaret var att kören var bäst därför att de inte hade instrument. Haram!

När Agneta Östman-Wenger, en moderat politiker som kandiderade till Södertäljes kommunfullmäktige, klagade på att bara invandrarbarn får utrymme i Sveriges Television så väckte det ramaskri inom Moderaterna.

Sven-Olof Littorin, dåvarande partisekreterare:

Jag blir så förbannad så att jag kokar. Man säger inte så, man skriver inte så och man tänker inte så om man är moderat. Jag begriper inte hur hon tänkte. Det är hål i huvudet! Det är grund för uteslutning, det kan jag säga. Men det är upp till partistyrelsen att bestämma.

Det här bryter mot våra värderingar, våra regler som vi kallar för vård av god partikultur, mot vår människosyn och vårt integrationsarbete. Har man den här typen av åsikter är det morsning och goodbye.

Så blev det. Agneta Östman-Wenger uteslöts ur partiet.

En annan absurd händelse är den gången Kristdemokraterna gjorde en folder som råkade innehålla för många bilder på "pursvenskar". Ansvarig för framtagandet av foldern Mer tid med barnen – Inför vårdnadsbidrag nu!, Susanne Ahlström, fick göra offentlig avbön att inte fler invandrarbarn fick plats på bilderna:

Men sen slog det oss att alla har svenskt ursprung, men då hann vi inte ta om bilderna. Det handlade om extrem tidsbrist.

Läs gärna artikeln här.

Utbildningsradion är likadan. Allt handlar idag om Bosnien, Turkiet, Somalia etc. Hur väljer man ut vilka tv-program som ska sändas i utbildningsradions regi? Svaret ger Ami Malmros, som är ansvarig utgivare:

Vi har tagit in 20 referenspersoner, alltifrån barnpsykologer, representanter från BRIS, Rädda Barnen, ungdomsmottagningarna. Det har vi inför alla projekt.

Timbro har i dagarna gett ut en rapport som ger svidande kritik åt socialismen som styr innehållet i UR:s programtablå. "Skildringarna i de redovisade programmen kan inte ens med bästa vilja i världen beskrivas som balanserade. Men det är inte heller syftet".

Här är ett av många exempel från rapporten:

Därefter syns Johan Ehrenberg i bild. Trots att han är chefredaktör på vänstertidskriften ETC och en av landets främsta opinionsbildare på den yttersta vänsterkanten, presenteras han för tittarna endast som "journalist".

Här är ett annat exempel:

Tystnaden kring barnprogrammen framstår som obegriplig i ljuset av den starka ställning som barn tillskrivs av den svenska lagstiftaren. Medierna anses ha starka möjligheter att påverka barn, därav förbudet mot TV-reklam riktad till barn under 12 år, som har varit svensk lag sedan 1991. Således återstår bara en förklaring.

För många, främst i SVT-huset på Gärdet i Stockholm, är de verklighetsskildringar som förmedlas i de granskade UR-programmen möjligtvis tillspetsade, men på det hela taget fullt rimliga. Därför bedömer man också att det är okontroversiellt att beredda utrymme åt dem.

Det är bara att instämma i kritiken från Philip Lerulf, journalist och researcher för Timbro. Nästan alla av SVT:s program är idag hårt vinklade.

Kulturnyheterna? I varje program är det någon invandrad poet eller författare som ska orera i all oändlighet om svensk trångsynthet.

Kunskapskanalen? 15.40 Inför Eid al Adha:

Varje muslim bör en gång i livet vallfärda till Mekka. Vallfärden kallas hajj, och de som gjort den, säger att det är en obeskrivlig upplevelse. För dem som ska resa iväg krävs särskilt mental förberedelse. Hajj avslutas med högtiden Eid al-Adha. Vi möter Nawar Bassoumi som gör sin hajj i år. Hon träffar några ungdomar som berättar om vad vallfärden till Mekka betytt för dem. Vi besöker också den nybyggda moskén i Fittja, och deltar i bönen inför Eid al-Adha.

Sportnytt? Jajamensan, inget program slipper undan. Igår sändes 15 minuter Sportnytt på SVT1. Den som bänkade sig framför tv:n för att ta del av sportnyheter från världens alla hörn blev naturligtvis besviken. Av femton minuters programtid tillägnades ett reportage om integrationsproblem inom innebandyn hela fem minuter.

Ja, ni läste rätt. I ett kort program om sportnyheter spenderades en tredjedel av tiden att intervjua företrädare inom innebandyn varför de stackars invandrarna är så få inom just denna sport. Se själva:

.

.

Den som ser på SVT och 4:an idag kommer inte undan. Det ska bankas in att vi som inte oreserverat hyllar den extrema invandringspolitiken är konstiga, ja rent av rasister. Och det ska helst ske i varje program, gärna genom dolda metoder. "Placera ut lite slöjor här i publiken. Ta med en troende muslim där. Tids nog vänjer de sig."

Vad som kanske är värst för sinnesron är att om man äger en tv-apparat i Sverige så ska man enligt lagen vara med och finansiera denna smörja.

SVT har på senare år försökt svära sig fri från tvivel att programmen är politiserade. Med sin slogan "Fri television" har företaget försökt överbevisa de hårdaste kritikerna om att verksamheten är oberoende.

De har inte lyckats.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt