torsdag 6 januari 2011

Kapningsförsök på plan från Oslo till Istanbul

NORGE På onsdagen genomfördes ett kapningsförsök på ett flyg från Turkish Airlines som flög från Gardermoen till Istanbul. Enligt vittnen tog kaparen på sig en mask och hotade på turkiska med att spränga planet i luften om de inte återvände till Oslo.

Kaparen försökte sedan att ta sig in i cockpit men lyckades inte forcera den förstärkta dörren. I stället blev han övermannad och fasthållen av några passagerare tills planet landade på Atatürk-flygplatsen i Istanbul.

Planet beräknades landa klockan 20.00 på onsdagskvällen. Kapningsförsöket inträffade cirka 50 minuter innan planerad landning.

Väl i Istanbul stormade turkisk polis planet. Några sprängmedel har dock inte hittats. Händelsen tonas nu ner av TAV Airports, som driver Atatürk-flygplatsen:

– Det var en full och galen passagerare som skrek att han hade en bomb. Men det fanns ingen bomb och några passagerare fick honom under kontroll till polisen kom. Ingen människa skadades, sade en tjänsteman på TAV Airports informationsavdelning till den norska nyhetsbyrån NTB.

DN

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt