onsdag 26 januari 2011

Omfattande hot mot Landskronahem

LANDSKRONA På tisdagen rapporterade vi hur en ändrad vattentaxa för de boende hos Landskronahem utlöst en serie av mer eller mindre våldsamma incidenter och kulminerade i en brandattack på måndagskvällen i vilken företagets entré på Idrottsvägen 10 blev utbränd. Nu kommer uppgifter om att hot och trakasserier inte är något nytt för de anställda på Landskronahem, som under det senaste halvåret upplevt en allt värre situation ute på fältet, och bland annat lett till att ensamjobb ska undvikas.

Natten efter branden vandaliserades även en bovärdslokal på Koppargården, inte långt ifrån kontoret, där fönstren krossades.

— Det finns säkert ett samband, säger Göran Jingborg, VD på Landskronahem, syftandes på måndagkvällens mordbrand mot Landskronahems kontor.

Misstankar finns om ett samband med den senaste tidens hot mot personalen, som bland annat ledde till att Jingborg förbjöd en av sina anställda att besöka vissa boende i Norrestad.

— Vi har fått ett antal mer eller mindre förtäckta hot. Folk som bor hos oss har reagerat på saker, och hotat vissa medarbetare. Framför allt gäller det folk som arbetar ute och har mer friktioner med hyresgäster, säger Jingborg.

Vad eller vilka som ligger bakom hoten vill de inte gå närmare in på.

— Vi har ett besvärligt gäng, som är i 20-årsåldern, och deras lilla svans, säger Göran Jingborg.

Förra veckan togs frågan om grindar vid receptionen som extra säkerhet upp, och i möjligaste mån ska ensamjobb undvikas. Alla former av hot och trakasserier ska polisanmälas.

HD

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt