tisdag 25 januari 2011

Ingen praktik på grund av slöja

MALMÖ I morgon, onsdag, tas ett fall upp i Arbetsdomstolen där en högstadieelev iklädd slöja nekats praktik på en frisörsalong och café. Diskrimineringsombudsmannen har stämt salongen och kräver att flickan ska få 150 000 kronor i skadestånd.

Varje år genomför Malmö stad ett projekt i vilket stadens högstadieelever erbjuds praktik på olika arbetsplatser under sommarmånaderna. Fördelningen ansvarar stadsdelsförvaltningen för och elevernas ersättning betalas av staden.

2009 ville salongen ta emot sommarpraktikanter, men då den slöjbeklädda flickan dök upp i sällskap med skolkuratorn uppmanades hon att ta av slöjan, som de ansåg inte passade ihop med salongens klädpolicy. Det ville inte flickan som i stället föreslog att hon kunde arbeta i cafédelen, men där var det fullt.

Flickan anmälde salongen till DO som stämde den till Arbetsmarknadsdomstolen för diskriminering med hänvisning till att hon nekats praktik på grund av att hon bär religiös huvudbonad och samband med hennes religion och kön.

Skånskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt