onsdag 19 januari 2011

Danska krigsveteraner: Internera Hizb-ut-Tahrir

DANMARK En mötesinbjudan med bilder av kistor innehållande nordiska soldater och en uppmaning till väpnad kamp i  Afghanistan har gjort danska krigsvetaraner så pass förbannade att de föreslår drastiska steg mot den ökända organisationen Hizb-ut-Tahrir.

– Jag tycker att Hizb-ut-Tahrir-medlemmarna skall interneras som fiender av det danska folket. Jag betraktar dem som Talibanernas representanter i Danmark, därför de har varit krigsförande. I alla andra krig har man internerat fiender av nationen, säger Bjarne Hesselberg, ordförande för veteranföreningen De blå baskrarna.

Uttalandet är det senaste i en lång rad våldsamma reaktioner mot Hizb-ut-Tahrir mot bakgrund av fredagens evenemang. Och inte minst den tillhörande inbjudan.

Polisen har fått uppgifter om en motdemonstration vid Den Sorte Diamant – det kungliga biblioteket i Köpenhamn. Där kommer bland annat representanter från De blå baskrarna att finnas, upplyser Bjarne Hesselberg.

– Vi har folk med i demonstrationen, men vi är inte representerade som organisation, då vi är en opolitisk organisation, säger han.

Trots de starka reaktionerna mot arrangemanget ser Köpenhamnspolisen ingen omedelbar grund till att stoppa det. Från politiskt håll är inställningen densamma. Kulturminister Per Stig Møller önskar att inte gripa in, då Hizb-ut-Tahrir är en laglig organisation.

JP · PI

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt