fredag 21 januari 2011

Frankrikes utrikesminister attackerades i Gaza

GAZA Frankrikes utrikesminister fick idag utstå rabiata palestinier, som gav sig på hennes bil vid ett besök i Gaza. Skälen till raseriet var två.

Det palestinska islamistgänget Hamas kidnappade den israeliska soldaten Gilad Shalit den 25 juni 2006 inne i Israel. Sedan dess har man försökt få honom frigiven. Men han har även franskt medborgarskap. Den franska utrikesministern Michele Alliot-Marie har därför i dagarna krävt att Hamas ska tillåta Röda Korset besöka Shalit i sin fångenskap.

Det andra var en felaktig arabspråkig notis i den israeliska radion som hävdade att Alliot-Marie hade kallat kidnappningen av den israeliske soldaten Gilad Shalit för ett krigsbrott. I verkligheten var det Shalits far som hade kallat kidnappningen för ett krigsbrott.

Sammantaget ledde allt till fullständigt frispel bland Hamas-anhängare och anhöriga till av Israel andra fängslade palestinier. Minst 20 kvinnor och män gav sig på hennes bileskort där man kastade ägg, skor och bankade på bilen när hon besökte ett Röda Kors-sjukhus i Gaza idag. Islamisterna i Hamas, som styr i Gaza, kom också med ett fördömande uttalande. Hamas sa att kidnappningen inte var ett krigsbrott eftersom Shalit befann sig på slagfältet då han togs till fånga för fyra år sedan.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt