måndag 31 januari 2011

Vi vill markera att vi har fått nog

ROSENGÅRD På lördagen hölls en manifestation mot våldet i numera världsberömda Rosengård. Nu ska den dåliga stämpeln tvättas bort, var tanken. Uppslutningen blev dock inte riktigt vad man hade tänkt sig.

Manifestationen hölls på parkeringsplatsen utanför Rosengårds centrum på lördagen. Trots att uppslutningen inte blev vad man hade tänkt sig var det idel glada miner hos stadsdelsfullmäktiges ordförande, Andreas Konstantinides (S), som försäkrar att detta bara var början och att fler arrangemang är att vänta.

Bakom evenemanget stod kommunens stadsdelsförvaltning med stöd av Malmös trygghetschef Per-Erik Ebbeståhl. Musik, kryddor och ballonger skulle föra rosengårdsborna samman i protesten, även andra intresserade uppmanades att skriva på uppropet.

– Vi vill markera att vi har fått nog, sa stadsdelschefen Eva Ahlgren.

För Juan Salim som var på plats med sin son Kurdo var det självklart att vara på plats.

– Jag älskar Malmö. Tillsammans kan vi göra staden trygg. 99 procent av Rosengårdsborna vill inte ha något våld, sa han.

Enligt Konstantinides är det 25-åringar icke hemmahörande på Rosengård som åker ut dit för att bråka då deras gängledare gripits av polisen. Uppropet är ett sätt att tvätta bort stadsdelens stämpel.

Sångerskan i Skilla, Nina Christensen, var även hon på plats med bandet och tyckte att idén var jättebra. Bandets medlemmar bor runt Möllan och tyckte det var jättekul att få spela på Rosengård. Nina vill gärna se mer liknande evenemang i framtiden, som alldeles säkert kommer att locka dit även andra malmöbor.

– Jag önskar bara att man kan ha fester för något positivt också, sa Nina Christensen efter att ha inlett programmet på den tillfälliga scenen.

Ett tonårsgäng som tittade på när Sibel sjöng berättar att evenemanget är bra och att det är roligt när det händer något trevligt på den annars så grå parkeringsplatsen. Syftet med det hela gav de dock inte mycket för, då något liknande redan sker minst en gång per termin.

Det bjöds även på hip hop signerat Lazee.

Efter dagen var arrangörerna nöjda och totalt hade 901 personer skrivit på uppropet mot våld, på plats eller via stadsdelens hemsida. Dessutom hade 50 personer anmält sig till en sms-kedja som ska användas för att kalla ut vuxna på stan vid behov.

SDS · PI

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt