måndag 17 januari 2011

26-åring frias från mordförsök i släktfejd

MALMÖ 26-åringen som åtalats för skotten i den så kallade släktfejden i Malmö i november har friats från misstankarna då endast offrens utpekanden funnits som bevis.

De två bröderna var millimeter från att träffas av de vinande kulorna de besköts med från en svart Volvo. I förhör namngav de samtliga tre män i bilen, varav två fortfarande är på fri fot. Åklagaren valde dock att åtala 26-åringen, som pekats ut som chaufför, för mordförsök alternativt medhjälp till försök till mord.

26-åringen har nekat till anklagelserna och hävdat att han befunnit sig hemma hos en kompis och tittat på fotboll vid den aktuella tidpunkten. Kompisen har inte kunnat styrka hans berättelse, vilket enligt 26-åringen beror på att han är rädd för att dras in i konflikten.

Tingsrätten skriver i sin bedömning att offrens utpekanden måste tolkas med försiktighet då deras iakttagelser skett under ett kortvarigt, dramatiskt händelseförlopp. Eftersom det inte finns något annat som binder mannen till skottlossningen så väljer tingsrätten att fria honom från misstankarna.

Den friade 26-åringen är Josef Saado.

Malmö tingsrätt, B 10266-10

Bakgrund

Två grenar av den kurdiska släkten Fakhro från Libanon har varit osams i flera decennier, vilket resulterat i fem rättegångar och ett femtiotal polisanmälningar.

På varsin sida finns kusiner, söner, kompisar som överfaller, mordbränner, knivhugger, beskjuter, misshandlar. Orsaken till fejden har egentligen aldrig blivit klarlagd. Den ena grenen beskyller den andra grenen för maffiametoder mot släktingars butiker medan den andra grenen säger att det handlar om att en kvinnlig släkting gift sig med en manlig dito från den andra grenen.

Orsaken till att fejden flammat upp igen ska vara att den ena gärningsmannens 60-årige pappa stötte ihop med en anhörig till en av de beskjutna tidigare på dagen vid ett sjukhusbesök, vilket alltså skulle lösas med automateld senare på kvällen.

SDS
PI

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt