tisdag 11 januari 2011

Rumänska zigenare rånar åldringar i Norge.

PATRASK Det är inte bara i Sverige som vi lycksaliggjorts av den exotiska “kulturberikningen” av zigenare från de forna öststaterna som likt en förtärande gräshoppssvärm översvämmat Europa. Från Norge rapporteras om en liga bestående av minst fyra rumänska zigenare som genomfört flera brutala åldringsrån.

Historien berättar om den 92-årige mjölkbonden Sigmund Teien från Vivestad i Vestfold. Han hade läst i tidningen om hur en liga reste runt och rånade äldre, så när en bil han inte kände igen innehållande de fyra zigenarna svängde in på hans gårdplan förstod han att det såg illa ut.

När zigenrna klev ur bilen och bad om att få en flaska vatten försökte Sigmund snabbt springa in i huset och låsa om sig, men hans gamla ben hade inte en chans att hinna ifrån rånarna. En plånbok med 2500 kronor, nio silvermedaljer från mejeriet för högkvalitativ mjölkleverans, silvergåvor från ortens idrottsförening på hans 70-årsdag och ytterligare andra silverföremål  försvann när de brutala zigenarna slog till.

Flera andra vittnesmål redovisades vid rättegången mot rumänerna. En 85-årig kvinna blev svårt misshandlad i samband med att männen rånade henne på hennes arvsmycken. Bland annat hade de med våld dragit av kvinnans och hennes döde makes vigselringar från hennes finger. Hon tvingades tillbringa fyra dagar på sjukhus efter misshandeln.

Även en 78-årig kvinna vittnade om svår misshandel. Hennes löständer slogs i tre delar av de slag som utdelades och hennes make slogs medvetslös samt fick sitt finger brutet när zigenarna försökte slita av honom vigselringen. Paret vittnar även om de fortfarande känner dödsångest inför tanken på det inträffade.

Den norska polisen tror att zigenarligan kan stå bakom fler än de fem rån som de nu åtalas för vid Nordre Vestfold tingsrätt i Horten.

Enligt vissa svenska “experter” är de östeuropeiska zigenarna Europas mest diskriminerade och förföljda folkslag och utsatta för grova fördomar. Kommunisten och feministen Rebecka Bohlin tycker Sverige skall bli en fristad för alla Europas zigenare…

Aftenposten
VG

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt