tisdag 18 januari 2011

Olaglig avvisningsblockad: Erkänner öppet lagbrott

OLAGLIG BLOCKAD PI måste få återkomma ännu en gång till socialisternas olagliga och pågående blockad vid Migrationsverkets förvar i Kållered i Göteborg. Som vi nämnde i förra posten är deras talesman vänsterextremisten Kristoffer Lundberg. I en videointervju med Göteborgsposten står han nu öppet och erkänner att de stoppar alla inkommande bilar för ”kontroll”, något som är endast förbehållet rättsvårdande myndigheter: polisen, tullen, säpo. Man filmar även när de stoppar en postbil. I övrigt ligger fokus på en snyftvals där en irakier ska utvisas.

Se intervjun - Tyvärr går det inte att bädda in klippet.

Saxat

Redan i lördags gjordes dock ett första försök som hindrades av aktivister.

- Vi är ett 20-tal personer från asylrörelsen och Aktion mot Deportation som håller vakt dygnet runt. Vi har blockerat vägen med två bilar och fler bilar är på väg, säger Kristofer Lundberg på måndagsförmiddagen.

- Hittills har allt gått lugnt till. Vi har fört en dialog med polisen, utan konfrontationer eller våldsamheter. En persontransport till Norge lät vi passera, det var en person som frivilligt lät sig flyttas. Vi kommer att stanna här till på onsdag, säger han.

- Blockaden komplicerar läget men vi försöker föra en dialog. Jag vet ärligt talat inte när polisen har planerat att verkställa transporten, vi ska ha fortsatta samtal i eftermiddag, säger Leif Andersson.

Det plan som ska gå på onsdag från Arlanda har chartrats av gränspolisen i Stockholm men ska föra med sig irakier från hela landet. Leif Andersson uppger att det nu är tre av fem irakier från Västsverige som finns kvar på förvaret och enligt planerna ska utvisas på onsdag.

GP

PI anser att socialisterna begår lagbrott och uppmanar därför läsare att polisanmäla dessa. Ni kan även anmäla Göteborgspolisen för tjänstefel.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt