tisdag 11 januari 2011

Krama en terrorist

MAGICA DE HEX Det är höjden av tolerans och godhet Britta Svensson visar i sin krönika i Expressen 31/12. När muslimska extremister vill döda Lars Vilks och spränga Jyllandsposten för Mohammedteckningarnas skull, manar Britta Svensson oss att "hårda ord göder terroristerna". Man vill döda yttrandefrihet på alla plan och då rycker genast människor i media ut till försvar. Konstigt, när man själv tillhör den av terrormaffian föraktade skaran? Yttrandefrihetens utposter. Hallå, det är dig och dina yrkesbröder/systrar de vill döda!

Vi får i hennes krönika veta, att vad som lockar ledarfigurerna till terrorismen är känslan av makt, status och kontroll över andra. De andra som hänger på har olika komplexa bevekelsegrunder enligt Säpo. Utanförskap, svåra eller destruktiva familjeförhållanden, personliga trauman eller tragedier och låg självkänsla.

Jaha, det finns det väl svenska ungdomar som har också, utan att försöka spränga någon i luften? Så det måste nog till något mer, eller? Det måste till en stark underliggande kraft för att spränga sig själv i småbitar. Indoktrinering från späd ålder till exempel. Och absolut lydnad och underkastelse inför profetens ord, där egen tankeverksamhet är förbjuden. Jag trodde själv att utbildning var en väg bort från extrem religiös fanatism. Kanske är det fel.

Hon kan väl inte helt utesluta islam när det gäller terrorism i sin krönika så då skriver hon "våldsbejakande islamistiska extremister har också, som vit makt grupper och fotbollshuliganer, en våldskultur, grupptryck och en hederskod inom gruppen där våld är en väg till högre status." Lägg märke till att hon jämställer islamistiska extremister med vit makt grupper och fotbollshuliganer. Ungefär som om hon ville säga oss att det bara är fascination för våld. Man vet hur unga killar kan vara. Blink, blink.

Eller också vill hon säga att vi svenskar minsann inte är mycket bättre, så det så. Eller också är det visdomsord från Säporapporten. Men att vara islamist är i min värld något helt annat än de andra, eftersom det vilar på en auktoritär religiös tro. Det är bara islamisten som är beredd att dö och döda för en rondellhund. Att det sen kan vara knepigt för andra generationens invandrare är inte svårt att förstå. Mycket beror naturligtvis på föräldrarna. Strävar man vidare i hemlandets fotspår utan att ens försöka ta till sig det svenska samhället, kan det för barnet bli svårt att veta var man hör hemma.

Det här vore väl något för imamerna att ta tag i, och ägna sin kraft åt?  Om man nu verkligen är intresserad av integrering? Vad jag kunnat utröna verkar det i vissa fall vara tveksamt. Predikar man hat, får man hat.  Man har med dolda mikrofoner spelat in imamernas predikningar i smyg i England. Där den ena imamen efter den andra avvisar tolerans, frihet och jämlikhet, ja allt Västerlandet står för. Någon journalist som kollat hur det är i Sverige? Hallå Britta, här har du chansen att ta reda på om det verkligen är fred och kärlek man predikar.

Det finns inte mer än 200 islamistiska extremister, säger Britta Svensson. Fast det är väl Säpo som sagt först. Jag trodde inte på det då heller. Och även om det skulle vara sant så delar de flesta muslimer tron på grunddragen i islam med extremisterna, fast de inte har tänkt spränga sig i bitar för det. Än. Men med den lättkränkta muslimska hedern kan man nog aldrig känna sig säker.  Man anser att Lars Vilks hädat och hånat profeten. Man anser att Jyllandsposten gjort detsamma. Man anser att otrogna inte ska ha trupper på muslimskt territorium. Vad blir nästa sak där vi kränker islam?

"Så det verkar missriktat att dra igång kampanjer och åtgärder mot stora grupper av människor, när problemet är så avgränsat, väl definierat och till synes kontrollerat av polisen." skriver Britta.

Vem är det som har tänkt dra igång kampanjer och åtgärder, undrar man ju då?  Har jag missat något? Jag har inte hört vår högsta politiska ledning säga så mycket som PIP. Fast det är kanske i ett allmänt uppfostrande syfte hon skriver det. För övrigt kan man väl debattera om ifall problemet verkligen är så avgränsat, så väl definierat och till synes kontrollerat? Taimour Abdulwahab visade med all önskvärd tydlighet att vi definitivt inte har koll på allt. För att ha så mycket kontroll man kan, vore kanske infiltrering av vissa organisationer en väg att gå.  Men det är säkert förbjudet på något sätt i Sverige. Går emot värdegrunden.

"Man ska hålla sig lugn och fortsätta argumentera för demokrati och mänskliga rättigheter. Polarisering, attacker och hårda ord bara göder terroristerna. Klarar vi det? I så fall tror jag de kommer att fortsätta på sin inslagna väg, att förinta sig själva", fortsätter Britta visdomsorden.

Vi får alltså inte säga några hårda ord till terroristerna. Så vi ska vända andra kinden till och låtsas som om det regnar.  Det har aldrig någonsin fungerat och kommer aldrig någonsin att fungera att vända andra kinden till. Det enda som fungerar är att stå upp med kraft emot terror av alla de slag. Vilket vår högsta politiska ledning definitivt inte gör. "Det är oacceptabelt" är det kraftfulla fördömande vi fick höra. Vi darrar än, av den oerhörda kraften i Fredrik Reinfeldts ord.

Fast om vi låtsas att vi inte ser polariseringen som redan finns, kanske den försvinner? Kanske behöver vi då inte ta itu med problemet att islam inte går ihop med demokrati. Om vi bara blundar och kastar skit på alla som säger något annat, så kanske vi kan bevara tron på att mångkultur faktiskt fungerar. Det står en jättelik rosa elefant i vårt vardagsrum och om vi bara hjälps åt allihop kan vi nog ignorera den.

Och det låter så nativt förhoppningsfullt att de skulle förinta sig själva. Det verkar faktiskt istället som det pågår ett lågintensivt krig världen över mellan kristna och muslimer. Vi har tagit hit det kriget och nu har vi att förhålla oss till det. Vi har frivilligt plockat hit en stor mängd människor, där många av dem föraktar oss och ser ned på vårt sätt att leva. Tänk, alla tycker inte att demokrati och jämställdhet är något att skryta med.

Tvärtom faktiskt. Vi ska alltså ha två värdesystem bredvid varandra, här i Sverige. Vilket verkar vara svårt att få att fungera, världen över, där muslimer delar utrymme med andra religioner? Undrar för övrigt hur många fler shariadomstolar vi har nu i Sverige? Mer än den i Rosengård alltså. I England har de 100 stycken numera, läste jag senast.

Jag vill inte att islam växer här i Sverige. Vilket radikal islam gör i världen. I Pakistan sköts nyligen en moderat kraft för att han ansågs kritisera blasfemilagarna. Exemplen kan mångfaldigas.

Man måste få sina ögon öppnade och ta reda på fakta själv. Godheten liksom sipprar bort ju mer man förstår. Vi är så genomindoktrinerade i godhet och tolerans att vår nationella självbevarelsedrift har kommit på undantag. Vi är Världsfrälsarna. Resten av världen står förstummade inför vårt nationella självmord.

Vad man kunde önska är att media utbildade sig ordentligt inom det här området, så att de verkligen vet vad de skriver om. En grundkurs i islam. Vi lever helt enkelt inte i samma århundrade, muslimer och kristna. Många jämför vår egen kristendom med islam, vilket är ett enormt tankefel. Man drar likhetstecken mellan religionerna eftersom man inte vet något om dem. Tack för det, religionsundervisningen i skolan. Kristendomen förutsätts vara privat för svenskar medan islam genomsyrar hela livet hos den troende muslimen. Hur har vi tänkt oss att det här ska gå ihop?

Människor som flytt från andra länders religiösa förtryck sviker vi totalt genom att inte stå upp för Sverige och den där värdegrunden det pratas om hela tiden. De som vill vara svenska och dela vår demokrati och yttrandefrihet. De som liksom vi försöker hålla isär politik och religion. De som älskar vårt land och vill bevara det och har lärt sig vårt språk. De som vi möter i vardagen.

Men det blir säkert bra, bara alla invandrare får jobb och vi tagit itu med den strukturella rasismen. Och om vi jobbar riktigt hårt allihop, så kan vi nog fortsätta att ignorera den där rosa elefanten som växer för varje dag.

Magica de Hex

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt