lördag 15 januari 2011

Det nya Sverige: sa till om rökning sköts i benet

SKOTTSKADAD En ostraffad och för polisen okänd 38-årig man och hans hustru bor på Kantatgatan i brottsbelastade området Lindängen i Malmö. På fredagskvällen satt två killar i tjuogårsåldern och rökte i trapphuset. Detta störde 38-åringen som öppnade dörren och bad dem ge sig därifrån. De lydde och reste sig. Därefter kunde man tro att paret skulle få en lugn hemmakväll. Men icke. Normala människor hade respekterat att bli tillsagda och lämnat det därhän men inte dessa två slynglar. De återvände efter en halvtimme och knackade på 38-åringens dörr. Intet ont anande öppnade han  - och mötte en pistolmynning.

38-åringen försökte värja sig och knuffa undan den beväpnade inkräktaren. Det uppstod handgemäng och han fick ett hårt slag mot huvudet. Sedan avlossades två skott, där ett träffade 38-åringen i foten eller benet. Sedan rusade gärningsmännen ner för trappan och försvann från fastigheten. Hustrun larmade SOS. Mannen fick förutom skottskadan även slag i ansiktet som blödde kraftigt.

Polisen fann två tomhylsor i trappen men kunde inte säga vilket vapen som använts. Teknisk undersökning gjordes i trapphuset. 38-åringen har inte sett killarna innan men har givit polisen signalement. Ännu är inga gripna för överfallet.

SDS
KvP

Några hundra meter från Kantatgatan utspelade sig ett annat skottdrama i höstas.

De två männen, 30 och 22 år, satt och pratade i en bil på Munkhättegatan vid midnatt den 20 oktober när de attackerades av flera personer med baseballträn. Plötsligt tog en av dem, 24-åringen enligt åklagaren, upp ett automatvapen samtidigt som hans vänner försökte få honom att inte skjuta. ”Det var inte de som sköt din bror”, ska de ha sagt. Men den beväpnade mannen slog till männen i ansiktet och sköt dem med flera skott, enligt åtalet. Trettioåringen träffades med två eller tre skott, den yngre med fyra.

En patrull i närheten hörde skotten och kunde snart gripa nittonåringen som först misstänktes för inblandning i skottlossningen. Tonåringen säger sig inte ha något med händelsen att göra. Han hade varit på födelsedagsfest tidigare på kvällen på hotell Ibis. När han senare tog en taxi hem till Lindängen fanns många poliser på plats i området. Han blev rädd att han skulle gripas eftersom han var så pass berusad och för att han är provmedlem i Brödraskapet Wolfpack, säger han i förhör.

Polisen kunde inte knyta nittonåringen till skotten. Däremot pekade offren ut 24-åringen som den som höll i automatvapnet. Men den misstänkte skytten förnekade all inblandning.

24-åringen, som är fullvärdig medlem i Wolfpack, frikändes nyligen.

SDS
SDS

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt