tisdag 28 juni 2011

Din dotter är en hora och går på disco

ÅTAL En idag 29-årig kvinna från Iran blev bortgift som 12-åring av familjen till en 33-årig landsman som hade fått uppehållstillstånd i Sverige. Kvinnan kom hit som 13-åring och blev gravid nästan direkt. Ytterligare två barn såg världen senare. Hennes familj i Iran håller hårt på skamkulturens vidriga förtryck och så gjorde även hennes make, som samtidigt levde på fel sida om lagen. Han åkte in och ut i fängelset.

29-åringen beskriver äktenskapet som våldsamt och kontrollerande, helt enligt skamförtrycket. Hon fick knappt gå ut och inte prata med vilka hon ville. Hennes räddning kom när hon fick börja en kurs i svenska. Kvinnan träffade då utomstående och det blev en oas helt enkelt. En av dem hon träffade på kursen var en kvinna, Marija Nesic, född 1985.

Marija var till en början mycket förstående och hjälpsam. Hon övertygade 29-åringen att lämna sin kontrollerande man och även flytta till ny lägenhet. Men sedan gick det utför. Marija flyttade i hennes lägenhet där även hennes tre barn bodde. Marijas beteende ändrades och hon blev både hotfull och aggressiv. En vinternatt 2009 tog Marija en kniv och gick in den 14-årige sonens sovrum och väckte honom genom att sätta det kalla knivbladet mot hans strupe. Samtidigt beordrade hon 29-åringen att strippa inför sin son och sedan tvingades hon ut i snön där hon fick stå i tio minuter.

Marija har även ringt upp 29-åringens pappa i Iran och bland annat sagt att dottern är en hora och att hon går på disco. 29-åringen i sin tir känner sig mycket hotad och trängd av Marija och inte minst är hon livrädd att hennes egen familj ska söka upp och mörda henne, med tanke på skamkulturen släktingarna lever efter. Vittnen säger att Marija behandlade kvinnan som en slav. Dessutom säger de att Marija har könsidentitetsproblem och vill byta kön. Hon har presenterat sig som pappa till 29-åringens barn när hon besökt deras skolor.

Marija nekar till brott i förhör. Hon medger dock att pappan fått ett telefonsamtal.

Åtalad vid Norrköpings tingsrätt

  • Marija Nesic, född 1985, för olaga frihetsberövande, grovt olaga hot och olaga hot.

Mål nr B 1313-11

NT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt