måndag 27 juni 2011

Ensamkommade till skånskt badparadis

På bilden ser ni de s k ensamkommande ”barnen” i Vellinge. Media har medvetet undanhållit läsarna alla tänkbara ansiktsbilder på dessa men PI fick kontakt med en läsare som tog den exkluvisa bilden när de satt på ett bibliotek.

ENSAMKOMMANDE En tillbakablick: Hösten 2010 gick S-märkta Malmö stad och kommunhuset bakom ryggen på moderatblåa Vellinge kommun och skrev avtal med vårdkoncernen Attendo Care att de skulle driva ett transitboende för ensamkommande i Hököpinge.

Ersättningen var mycket god, drygt 1900 kr dygnet/ensamkommande. Drygt 30 ensamkommande handlade det om. Lokala M-politiker i Vellinge var urförbannade. Men så klev Tobias Billström och Per Schlingman från partiledningen in i bilden och tog fram partipiskan. Helt plötsligt var alla flyktingar välkomna enligt de lokala politkerna. Ett gäng ensamkommande från muslimska länder anlände, demonstrationer för- och emot rasade, en brinnande lövhög utanför huset och spaltmeter i media, bloggar, forum.

Den 8 januari 2010 fick PI ett tips från verksamma inom Vellinge kommun. Våra källor delgav oss då att Sundsgymnasiet i Vellinge hade fått i uppdrag att inrätta en speciell klass inom svenska för invandrare för de mycket uppmärksammade flykting"barnen" från Hököpinge. Programansvarig var en man vid namn Fredrik Aksell,

Under en personalkonferens på skolan delgav han att gruppen av ensamkommande redan hade decimerats. Vissa "barn" visade sig vara betydligt äldre än 18 år. Några skulle skickas tillbaka till Malta respektive Grekland som var första ankomstland inom Schengen. Klassen om ursprungligen 30 skulle dock inte bli mindre för det. Flykting"barnen" ersattes med andra ensamkommande exempelvis somalier istället för afghaner. Fredrik tillade också att några var "rena analfabeter". Dvs. en massiv utbildningsinsats krävdes för att utbilda dem till västerländsk standard.

Denna verklighet vägrade skånska tidningar att delge sina läsare. Roger på bloggen Muslimska Friskolan tog kontakt med Sydsvenskan och försökte intressera dem för uppgifterna. Då blev det kalla handen. Sydsvenskan tänkte inte skriva om nyheten. Tidningen sa att det är självklart att flyktingbarnen från Hököpinge ska läsa SFI. Därför ville de inte skriva om det. Tidningen ville heller inte skriva att flera flyktingbarn ljugit om sin ålder och skickats tillbaka. Sydsvenskan tänkte heller inte kontakta Migrationsverket om saken. Inte heller ville de kontakta Sundsgymnasiets projektledare som avslöjade uppgifterna. Sydsvenskan sa att det blev bloggarnas uppgift att sprida nyheten.

Vidare,

De ensamkommande i Hököpinge hade under vårterminen 2010 en obehörig lärare. Sundsgymnasiet i Vellinge hade då anställt en iransk 29-årig kvinna. Hon talade inte afghanska. I stället för att annonsera efter en afghansk hemspråkslärare tog de den iranska kvinnan. Henne hittade de på kommunens eget Komvux i Vellinge. Där gick hon kurs bland andra invandrare i svenska för att hon inte kunde svenska språket. Hon talade således varken afghanska eller svenska bra nog. Hon saknade dessutom lärarutbildning. Iranskan själv tog gladeligen jobbet eftersom hon då bodde inneboende hos sin släkting i Höllviken. Hon arbetade även deltid på McDonalds i Malmö.

Fler ensamkommande

Nu tar Vellinge kommun över boendet den 1 juli. Och nästa år ska man öppna ännu ett boende, i Falsterbo (Näset) som är ett badparadis och har övervägande moderata och konservativa höginkomsttagare.

Man hävdar även att skattebetalarna i Vellinge kommun inte kommer belastas på något sätt då enligt det enligt moderata är Migrationsverket som står för fiolerna. Dock glömde de nämna att Migrationsverket får sina pengar från staten. Ergo, dina skattepengar.

Sydsvenskan som rapporterar om det nya boendet skriver i en faktaruta om bakgrunden och avslutar med ett förtal av SD:

En trolig följd av debatten var att Folkpartiet fördubblade sina mandat i Vellinge fullmäktige samtidigt som Nya listan fick fyra platser och främlingsfientliga Sverigedemokraterna tre.

SDS

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt