söndag 5 juni 2011

Stoppa det rasistiska våldet

SDU-DEMONSTRATIONEN Tidigare i dag arrangerade Sverigedemokratisk ungdom (SDU) en demonstration mot det vänsterextrema våldet som drabbat framför allt dem själva och moderpartiet, utan att vare sig övriga politiker eller journalister egentligen brytt sig nämnvärt. På söndagen publicerade en grupp vänsteranhängare en artikel i Upsala nya tidning i vilken de menar att SDU är ”rasistiska” och att demonstrationen endast är en avledningsmanöver från det ”rasistiska våldet”.

Som vi alla minns har ju statsminister Fredrik Reinfeldt, han som anser att allt svenskt är barbariskt, uttryckt att man ”får räkna med sånt” om man är sverigedemokrat. Således finns inget stöd för SD och SDU gentemot den antidemokratiska extremvänstern från landets högsta politiska instans.

I dag samlas ungdomar i det rasistiska Sverigedemokratisk Ungdom, SDU,  i Uppsala för att demonstrera mot det de kallar det "vänsterextrema våldet".

För oss är det uppenbart att deras syfte är att leda bort uppmärksamheten från rasismen och det rasistiska våldet. Och vi förstår varför det är angeläget för dem.

Redan här slår man knut på hela resonemanget. Exakt hur SDU skulle vara ”rasistiska” preciseras inte. Och det "vänsterextrema våldet", som man bagatelliserar, är tyvärr alltför förekommande vilket de senaste veckornas händelser med SDU klart visat.

De så kallade antifascisterna är mer fascister själva än någon annan, ett tragikomiskt faktum de själva inte verkar inse. I stället försöker man vifta bort attackerna på flygbladsutdelare från SDU och, som brukligt är, tala om ”rasism” – ett ord ingen längre verkar veta vad det egentligen betyder, ett ord det gått inflation i minst tusen gånger om.

Nära en femtedel av dem som var medlemmar i SDU 2010 visade sig ha kopplingar till vit makt-rörelsen. En rörelse som har gjort sig känd för att använda hot och våld. (Källa: Expo).

”Opolitiska” Expo kan man som bekant alltid lita på…

Det är viktigt att vi är många som tar avstånd från det meningslösa våldet som riktas såväl mot personer som inte är vita, mot personer som har slöja eller andra religiösa symboler på sig, mot hbt-personer, mot kvinnor som mot personer med en viss politisk uppfattning.

När läste du senast om en beslöjad kvinna som blivit misshandlad respektive en svensk kvinna som blivit gruppvåldtagen av flertalet män med utländskt utseende (situationen i Sverige lär knappast vara bättre än i Norge, snarare värre).

Samtidigt stänger vissa grupper i samhället in sig i fina villaförorter och barnen går i exklusiva privatskolor och betalar för att få vård på privata vårdinrättningar.

Något för Jan ”Olika” Helin att fundera över?

På måndagen anordnar Nätverket Antirasister i Uppsala en ”demonstration för mångfald mot rasism och främlingsfientlighet”.

Vilka är det då som författat denna motsägelsefulla och närmast infantila artikel?

Skribenterna

Jeanette Escanilla,V:s politiska sekreterare och sitter i KF och äldrenämnden. Hon var med på den vänsterextrema motdemonstrationens event för att sedan göra en efterhandskonstruktion.

Irene Molina, en sydamerikansk kommunist och mycket känd för att gråta ut i media om påstådd diskriminering av utlänningar. Före detta medlem i AFA och flera andra grupperingar när de med en styrka på cirka hundra personer den 20 augusti 2010 stormade SD:s valstuga och polis fick larmas 5-7 gånger. Hon stod och spottade på valstugan och rev sönder SD-Kuriren medan polisen inte gjorde ett skvatt mer än att bygga en halvhjärtad mänsklig mur mellan tre SD:are på plats och pöbeln.

Emma Wallrup, V:s nuvarande ordförande i Uppsala kommun och före detta ordförande tillsammans med Johan Persson, som anstiftat till våldsamt upplopp mot SDU:s demonstration i dag och skrivit att alla sverigedemokrater skall skjutas.

Anja Karinsdotter, DO för Ung vänster i Uppsala län och personligen bekant med flera av dem som misshandlade SDU:are i Uppsala den 19 maj.

Josefine Pettersson, SSU. Inga närmare uppgifter i skrivande stund.

Amil Sarsour, ordförande för Samarbetsorganisation för Invandrarföreningar i Uppsala (SiU) och har en son som är aktiv i UV/SUF som stört SDU vid deras valstuga upprepade gånger i valrörelsen och även i övrigt.

UNT

Svamlig ledare

Även ledaren i dagens Upsala nya tidning osar ömsom svammel, ömsom klartext.

I dag demonstrerar företrädare för ett parti vars människosyn är oförenlig med alla dessa traditioner i Uppsala – mot det politiska våldet och därtill med svenska flaggor. Ingen lag kan förhindra detta och sverigedemokrater har samma demonstrationsfrihet som andra. Det har också alla som tycker något annat.

Våldet har alltid varit en del av den politiska praktik som de självutnämnda "nationella" grupperna företräder – precis som det är hos en del självutnämnda "antifascister". Båda bryter mot de traditioner och den människosyn som den svenska demokratin bygger på.

UNT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt