torsdag 16 juni 2011

Skamkulturen: Tonårstjej förföljd av pappan och hans släkt

SKAMKULTUREN Tonårstjejen i Umeå har en svensk mamma och en utländsk pappa. Han har aldrig accepterat dotterns existens. Pappan, hans släktingar och andra har förföljt och hotat mamman och dottern sedan hon blev född. Dottern har även blivit misshandlad. På grund av hotbilden har de två fått flytta ett tiotal gånger.

Tjejen har skyddad identitet sedan länge men ändå lyckas pappans svans leta upp henne var än hon befinner sig. Hon är livrädd och måste planera sin vardag i detalj. Flickan kan inte ens gå ut utan att se sig om hela tiden. Hon säger att hon litar inte på någon utomstående längre.

För henne okända män dyker upp och tilltalar henne. Pappans gäng har sökt upp henne på skolan och utanför skoltid och sagt att de ska föra bort henne. Mamman och tjejen har försökt få myndigheternas och andras hjälp men det har inte fungerat med kontakterna. De två tvingas därför att leva allt mera isolerat.

Idag tar hon studenten men är orolig över att något ska hända. Skolan i sin tur har inte visat något intresse eller erbjudit någon hjälp eller form av skydd under hennes examensdag, den dag som ska vara höjdpunkten för en skoltrött elev.

Skamkulturens fula tryne visar sig åter igen – i Sverige anno 2011.

VK

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt