tisdag 21 juni 2011

Svenskregade bilar i irakiskt kidnappningsdrama i Norge

NORGE Troligen handlar det om någon form av vårdnadstvist. På förmiddagen kidnappades två irakiska flickor,1 och 3 år, från deras mamma av två maskerade män, beväpnade med pepparspray och elpistol. Kidnappningen skedde i en form av socialstjänstcenter i staden Brandbu i kommunen Gran, i Hadeland norr om Oslo, där även två från personalen ska ha varit närvarande.

En av de anställda flydde rummet och sedan fann man den andre på golvet samt mamman, båda hade då blivit ”elektrifierade” och sprayade. Gärningsmännen flydde sedan med barnen i en svenskregistrerad Saab 9-5. Samtidigt körde även en svenskregistrerad Volvo Cross Country från platsen.

På eftermiddagen stoppade polisen först Saaben där två irakiska män greps. Sedan stoppades Volvon där föraren greps. Men barnen var borta. Både mamman och pappan till barnen bor i Östfold, och pappan är nu efterlyst för kidnappningen. Rikslarm och larm till alla polisdistrikt i alla Schengenländer har gått ut, och flygplatser och gränsövergångar hårdbevakas för att förhindra att flickorna förs ut ur landet.

Aftenposten
NRK
AB
Expressen

Saabens ägare kan spåras till Norsberg: Imam Sadulla, 27 år. Han säger sig ha sålt bilen för två veckor sedan.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt