måndag 20 juni 2011

Storjakt på våldtäktsmän i Norge

NORGE Den senaste tidens våldtäktsvåg i Trondheim har orsakat en storm av förbannade medborgare som kräver att polisen gör mer för att stävja den skenande brottsligheten. Med alla nödvändiga resurser jagar nu polisen gärningsmännen som har satt skräck i hela staden. Och signalementen lämnar norsk media gladeligen ut för att hjälpa till i jakten.

Än så länge är ingen anhållen efter fem överfallsvåldtäkterna i Trondheim under den senaste tiden. Polismästare Nils Kristian Moe berättar att de gör allt de kan för att få tag i gärningsmännen.

- Vi driver konkrete etterforskningstiltak i alle sakene og jobber på spreng. Det er et stort antall personer som jobber med dette. Vi tar dette på største alvor, og bruker de ressursene vi trenger, sier Moe.

Fredagen den 1 april

En kvinna i 20-årsåldern utsattes för ett våldtäktsförsök på Møllenberg av tre män som försökte dra av henne byxorna. Samtliga ska enligt kvinnans beskrivning härstamma från Mellanöstern.

Natten mot fredagen den 8 april

En kvinna i 20-årsåldern överfalls och våldtogs på en gångstig. Gärningsmannen beskrivs som en muskulös man i 30-årsåldern med norskt utseende, kort mörkt hår och iklädd en tjock vinterjacka.

Natten mot lördagen den 9 april

En flicka på 17 år blir överfallen och våldtagen. Hon lämnar en ytterst noggrann beskrivning av gärningsmannen och hans två kompisar via ett öppet brev från hennes mor.

De tre ska vara mellan 23 och 29 år och tala bra norska. Samtliga beskrivs dock som de härstammar från Mellanöstern. Gärningsmannen var något mer mörkhyad än de övriga två passiva. Vältränad och mellan 183 och 190 centimeter lång. Svart kortklippt hår och karakteristiska näst intill hopväxta ögonbryn. En tydlig ”ørnenese” (örnnäsa) och lurvigt skägg.

Natten mot söndagen den 1 maj

En 14 år gammal flicka överfölls och våldtogs av flera gärningsmän på en öppen plats. Fyra veckor efter händelsen tar flickan sitt liv. De tre gärningsmännen beskrivs som utlänningar.

Natten mot lördagen den 26 maj

En kvinna i 20-årsåldern överfalls och blir utsatt för ett våldtäktsförsök. De två gärningsmännen skrämdes dock på flykten av en tredje man som dök upp.

Den första gärningsmannen beskrivs som mörkyad, möjligtvis afrikan, mellan 20-30 år gammal, 180-190 centimeter lång. Afrofrisyr och blanka fyrkantiga örhängen. Röd tröja och blå jeans.

Den andra gärningsmannen var mörkhyad men lite ljusare än den första, även något kortare. Iklädd en svart jacka och rakat hår.

Adressa

Relaterat

Invandrare kraftigt överrepresenterade i norsk våldtäkt

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt