söndag 5 juni 2011

SD-politiker fälld i hovrätten för förtal

Kommunisten Jönsson till vänster, Wiechel till höger.

DOM Den 15 oktober hade lokala SD ett utbildningsmöte där man hyrt in sig i kommunens lokaler i Eslöv (Folkets hus om PI har rätt för sig?). Men det blev ingen lugn och civiliserad mötesdag. För utanför hade våldsvänstern samlat ihop ett antal maskerade AFA-ligister. De gick till attack med hjälp av flaskor, stenar, järnrör, järnbitar och betongklumpar och försökte storma möteslokalen. Flera fönsterrutor och bilar blev vandaliserade. En dörr till lokalen slets upp och innanför stod Björn Söder. En an angriparna sparkade igen dörren och Söder klämde armen så pass allvarligt att han fick åka ambulans.

Den 16 oktober, dagen efter, satt Söder med armen i mitella och mötte den naive och okunnige kommunisten Fredrik ”Finken” Jönsson, som påstod att han inte var på plats.

I eftermälet har SD-politikerna också försökt peka ut vilka ligisterna var. Det intressanta är att polisen hade bevakning före dramat då de följde AFA-gänget på sin väg till lokalerna. Det finns även en video på detta, vilken PI:s skribenter förtvivlat försökt hitta igen. Någon lokal SD-blogg alternativt bland dess kommentarer nämnde att en av de aktiva på plats skulle ha varit Fredrik ”Finken” Jönsson skulle ha varit en av angriparna. Något som andra bloggar plockade upp allt eftersom. Den penninghungrige Jönsson såg sin chans och stämde för förtal. Vid detta laget har han plockat till sig 20.000-25.000 kronor då Lunds tingsrätt givit honom rätt vid flera tillfällen

PI har dock sett en eller två bilder från den dagen där någon liknar Jönsson på pricken. Det sägs att han har en bror vilket skulle kunna vara anledningen till förväxlingen. Men det kan givetvis även vara någon annan som liknar honom väldigt mycket. Den som känner sig om bilderna kan höra av sig till PI. Bilderna ska vara tagna samma dag där fyra, fem, sex stycken står i en klunga och där några av dem tittar in i kameran.

Vidare,

På senare år stämde Jönsson Markus Wiechel, SD-ordförande i Östergötland för samma skäl; Wiechel hade inte plockat bort en kommentar som menade att Jönsson var en av ligisterna. Norrköpings tingsrätt friade dock Wiechel från förtal i agusti 2010. Finken nöjde sig inte med detta och överklagade i sin jakt på futtiga 5000 kronor.

Häromdagen kom beslutet från Göta hovrätt. De fäller Markus Wiechel för förtal och han ska ge 5 000 kronor i skadestånd till Jönsson samt betala hans rättegångskostnader.

Relaterat

Poster om Finken

Det kan ju nämnas att Finken var på plats den 7 mars 2009 under Davis Cup-kravallerna samt vid flera av SD:s torgmöten i Malmö, där den samlade våldsvänstern gjorde sitt yttersta för att störa. Vid ett sådant möte i city skingrar polisen vänstern. Finken är inte snabb nog och utan åker istället i backen hårt ansatt av frustande polishästar. Dock var han endast skränig åskådare vid alla dessa möten.

Notera: Finken har celebral pares, CP-skada. Den är irrelevant i sammanhanget. Alla som gör den kopplingen eller kallar honom för efterbliven stänger vi av för gott.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt