tisdag 7 juni 2011

Pajalavänstern har problem med sin moderathatare

MODERATHATAREN Den twittrande vänsterpartisten i Pajala, Simon Fors, 31 år, sitter i Pajala kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. Efter hans twittrande där han uttrycker förtäckta hot och hat mot moderaterna är nu hans parti fundersamma över den uppkomna situationen.

Förutom att han tyckte att moderater ”förtjänade bly” vill han även se SVD:s ledarskribent Per Gudmundsson ”avrättad”. Vänsterextremist någon?

Simon Fors själv anser det hela är en storm i ett vattenglas, och kallar inläggen för ”skämtsamma”. Det tycker inte Vänsterpartiets högsta ledning som nu ska avgöra hans fortsatta politiska gärning.

Siv Holma är Vänsterpartiets riksdagsman från länet och hon har uppmärksammat twittrandet.

- Jag blev väldigt förskräckt och jag har under min tid i partiet inte varit med om något liknande (sedan år 1978). Det är inte värdigt att uttrycka sig på det sätt som Simon Fors gör, det är ingen bra demokratisyn och Vänsterpartiet ser mycket allvarligt på detta, säger Siv Holma som har skickat saken vidare till Vänsterpartiets partisekreterare Anki Alsten för att hon ska prata med Simon Fors.

Moderaterna känner sig hotade

- Det kan tolkas som att han önskar moderater ur livet, och hela hans twitterflöde är fullt med hotfulla omdömen. Därför vill vi veta på vilket sätt landstinget tänker garantera moderata ledamöters säkerhet, säger Mattias Karlsson (M), oppositionsråd i landstingsfullmäktige.

- Simon Fors har med sitt förtäckta hot passerat en gräns för vad som är acceptabelt. Jag förutsätter att vänsterns gruppledare Monica Carlsson markerar i frågan och visar att det inte finns något utrymme för den här typen av åsikter i en demokratisk församling som landstingsfullmäktige. Vänsterpartiet uteslöt en manlig porrskådis när det ansågs som oförenligt med partiets grundvärderingar. Det vänstern i landstinget måste fråga sig är om hot mot politiska motståndare är förenligt med vänsterpartiets grundläggande värderingar, säger Mattias Karlsson.

NSD
NSD
Hans stupida twittrande kan följas här.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt