torsdag 23 juni 2011

Islamofila jihadister stöder terroristorganisationer

OPINION Den enda demokratin i Mellanöstern, Republiken Israel, ska återigen utsättas för provocerande påtryckningar av islamofila personer ur bland annat den svenska "kultureliten". Årets version av "Ship to Gaza" har antagit namnet "Audacity of hope", kanske för att låta påskina att President Obama har givit sitt stöd till flottiljen?

Det är intressant att jämföra Israel med sina lättkränkta och inkapabla grannar i den muslimska världen. Nånannanismen är utbredd bland muslimer, det vill säga att det alltid är någon annans fel att deras länder är förtryckande teokratier med giriga och makthungriga despoter till ledare. Främst skylls deras misslyckanden på Västerlandets kolonialism. Så har de också världens bästa syndabock i form av Israel som sedan sitt bildande har gått från klarhet till klarhet. Så retsamt det måste vara för omkringliggande länder att Israel utan stora naturresurser, men med en befolkning som är helt inställd på att lösa problem, bilda företag, ha en livlig debatt om allt och inget i en parlamentarisk demokrati tillika är passionerat motiverade till att försvara sitt lilla land mot angrepp från stater och terroristorganisationer.

Tänk bara på hur Israel tog hand om sina miljontals flyktingar från den arabiska världen! Även om de kom som analfabeter levande i små judiska enklaver på medeltida nivåer i Jemen, Aden eller Etiopien assimilerades de snabbt.

Hur tog grannländerna emot palestinska flyktingar? Inte alls! Man placerade dem i läger som fortfarande finns kvar på sina håll, mer än 70 år senare. Många palestinier är fortfarande statslösa.

Gör tankeexperimentet att Västerlandet skulle bete sig på sådant vis mot de miljontals flyktingar som under 1900-talets stora folkvandringar sökt sig till våra länder: skulle det ha varit människovärdigt, humant, i överensstämmelse med mänskliga rättigheter? Nej, naturligtvis inte! Men de muslimska länderna har behandlat sina palestinska "bröder" på detta vis utan att världen, FN, Amnesty etc. etc. säger ett pip.

Det enda undantaget från den allmänna regeln att muslimer är gnällspikar som vill att andra ska lösa deras problem är Turkiet som, tack vare att Kemal Atatürk såg till att religionen helt skildes från staten, har haft en fantastiskt god utveckling. Turkiets önskan att bli medlem i EU har sakta men säkert dessutom gjort landet alltmer demokratiskt. När den sittande regeringen tack och lov inte fick kvalificerad majoritet i det senaste valet kanske Erdogan inte lika lätt kan skriva om konstitutionen och göra landet till en muslimsk stat med sharia-lagar. Yttrandefrihet är inget han gillar särskilt mycket och begränsningar har han infört på internet.

Det är magstarkt dock, att Turkiet anser sig tillhöra ett "godare" land än Israel med tanke på att Turkiet ännu inte har erkänt och bett om förlåtelse för folkmordet på kristna armenier under det första världskriget med början 1915. Uppskattningsvis dog 1,5 miljoner kristna armenier uttvingade på dödsmarscher där de fördrevs hundratals mil bort från sina hem utan mat eller vatten. Som vanligt våldtogs kvinnor och barn. Även assyrier och greker utsattes för samma behandling under denna den sista skälvande tiden av det ottomanska imperiets existens.

Madame du Nord

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt