torsdag 30 juni 2011

SDU svarar LSU:s demokratiföraktande ordförande

DEMOKRATIFÖRAKT Seher Yilmaz, ordförande Sveriges ungdomsorganisationer (LSU), skrev häromdagen i en debattartikel i SvD där hon öppet visade sitt förakt för såväl demokratin som väljarna genom att utestänga Sverigedemokratisk ungdom (SDU) från medlemskap.

Igår gick svarade SDU:s förbundsordförande Gustav Kasselstrand på hennes debattinlägg:

Hur kan LSU, som säger sig värna demokratin, neka oss medlemskap samtidigt som man välkomnar organisationer som har en viss trosbekännelse eller etnicitet som krav för medlemskap. Till skillnad från dessa har SDU en öppen medlemsantagning. Den som delar våra åsikter är välkommen att bli medlem.

I och med beslutet att stänga ute SDU kan LSU rimligen inte längre kalla sig partipolitiskt obundna. Att de i sitt idéprogram kritiserar det faktum att unga ofta är exkluderade från "viktiga arenor och processer" är löjeväckande nu när de själva exkluderar unga.

SVD

LSU är till största del projektfinansierat. Det innebär att vi söker samarbeten och finansiering för enskilda projekt och verksamheter som har ett givet syfte och som sker under en begränsad tidsperiod. Huvudsakliga projektfinansiärer är Allmänna arvsfonden, Sida, Forum syd och Ungdomsstyrelsen. Vi får även ett grundbidrag från regeringen.

LSU

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt