torsdag 30 juni 2011

Mona Sahlin orerar på festival

MONA Som PI kunde rapportera i maj deltog Mona Sahlin, numera i Expos styrelse, i dag  på Peace & Love-festivalen där hon deltog i en debatt tillsammans med Lisa Bjurwald och Jonathan Leman, även de från Expo, under den något märkliga rubriken ”Vill du också ha ett folkmord?”.

- Grunden för ett folkmord är när vi säger vi och dom, men även bristen på civilkurage. Om vi inte vågar ha mer civilkurage att ingripa mot extremism, så kan vi inom en tioårsperiod ha ett mycket större rasistiskt parti i vårt parlament som skulle kunna påverka Sveriges utveckling, inte mot ett folkmord, men mot att Sverige skulle bli mycket trängre och mycket farligare att leva i framför allt för muslimer och romer.

Det handlade mycket om Sverigedemokraterna och övriga partiers antidemokratiska hållning gentemot partiet.

- Sverige har utmärkt sig genom att de stora partierna både till höger och vänster har varit hyfsat tydliga när det handlat om de rasistiska argumenten, och hanteringen av Sverigedemokraterna. Men hur länge håller det? Vi har en minoritetsregering, vi har en opposition som inte verkar vilja göra upp över blockgränserna. Hur länge klarar man det här kaoset som Sverigedemokraterna blivit så duktiga på att utnyttja. Vi får se om den här tydligheten håller i sig. För i Danmark gick det väldigt fort, säger Mona Sahlin.

- Det var en period i Sverige när det första en flykting av Myndighetssverige fick möta var Socialkontoret och inte Arbetsförmedlingen. Men under 1960-talet var det arbetskraftsinvandring som rekryterades av exempelvis Ericsson för att komma hit och jobba. Nu pratar vi om krigstraumatiserade flyktingar, om analfabeter från Irak eller Afghanistan. Det går inte att jämföra, slog Sahlin fast.

Dala-Demokraten

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt