söndag 12 juni 2011

Skyddstillsyn för fårsex

TIDELAG En 50-årig man som i berusat tillstånd idkat tidelag med ett får dömdes på torsdagen till skyddstillsyn.

Ägarna till tackan, ett par, var ute på en tidig morgonpromenad då hörde hur ett får bräkte som om det befann sig i något slags trångmål. Då de gick in i fårhagen för att undersöka vad som stod på såg de den 50-åriga mannens huvud sticka upp och den manliga ägaren kände genast igen förövaren då de växt upp på intilliggande gårdar.

50-åringen stod med en tacka framför sig som han försökte ha sex med. Han var nedkletad med fåravföring runt skrevet, på könsorganet och benen. Ägaren sade åt honom att sluta varpå 50-åringen drog upp kalsongerna, byxorna och gick mumlandes ut ur hagen.

Ägaren försökte ruska liv i tackan som låg kvar på samma plats helt orörlig i fem till tio minuter.

50-åringen uppger att han kvällen ifråga varit på fest där han druckit sprit, vilken han inte tål, och hamnat i bråk. Något minne av fåret säger han sig inte ha. Han menar att han över huvud taget inte känner paret som äger fåret och att de bara hittar på för att få pengar.

En av poliserna som befann sig på brottsplatsen uppger att då hon och kollegan åkte hem till 50-åringen öppnade han endast iförd kalsonger och försökte stänga av sin tvättmaskin. Kläderna i togs i beslag. Badkaret var blött, vilket tyder på att 50-åringen precis duschat och i trappuppgången hittade poliserna spår från hagen i form av fåravföring och annat.

Sakkunnig veterinär på Jordbruksverket säger att det föreligger en stor anatomisk skillnad mellan olika arters
könsorgan. Om en fårtacka penetreras av en human penis gör det bara ont på tackan, den upplever inget sexuellt i det. Det faktum att målsägandena funnit tackan liggandes orörlig samt att tackan inte rest sig självmant efter att de avhyst mannen därifrån tyder på att tackan drabbats av s.k. tonisk immobilitet.

Tonisk immobilitet är ett tillstånd som bara inträder när alla andra möjligheter att undkomma en hotfull situation, till exempel genom att fly eller slåss, har uttömts och djuret upplever dödsskräck. Det är en reflex som djuret inte kan påverka. Om ett könsorgan gnids mot utsidan av fåret upplever fåret förmodligen ingen smärta men däremot rädsla, speciellt om det är fasthållet. Om tackan låg kvar minst fem minuter efter att övergreppet avslutats och ägarna fick ”skaka liv” i det, tyder det på att det varit en stark skräckupplevelse.

Dom

Thomas Allan Peter Östberg, 610507, döms för djurplågeri och häleri till skyddstillsyn och ett skadestånd på 1 500 kronor till ägaren av den stulna cykel Östberg uppger att han köpte av en okänd man för att ta sig till hagen.

Då Östberg lider av alkoholism, vilket orsakat honom fysisk ohälsa, finner tingsrätten att skyddstillsyn är en lämpligare påföljd än samhällstjänst.

Alingsås tingsrätt, B 1861-10

Media

SvD

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt