fredag 24 juni 2011

Lågt straff för taxichaufför som sexuellt ofredade 8-årig flicka

FÄNGELSE PI skrev tidigare om den 24-årige ”araben” som körde skoltaxi i Sundsvall. Han åtalades för sexuellt ofredande av en 8-årig flicka och försök till våldtäkt av en ung kvinna. Nu har han fått sin synnerligen milda dom.

Sexuellt ofredande

Den 8-åriga flickan blev antastad två gånger av mannen som körde hennes skoltaxi. Vid första tillfället ville han att flickan skulle dra upp hans gylf och spänna fast hans bälte medan de åkte. Då hon inte nådde sa han åt henne att spänna loss sitt eget bälte för att komma åt. Flickan gjorde som hon blev tillsagd men tyckte att upplevelsen var obehaglig och fick ont i magen, därför satte hon sig i baksätet vid nästa tillfälle.

Mannen uppmanade henne då att sätta sig fram och sa "damerna fram". Han ville att hon skulle öppna hans gylf och "känna där". Flickan vägrade varpå chauffören sa att de kunde göra det nästa gång i stället. Han tvingade henne också att lova tre gånger att inte berätta för någon om vad som skett.

Mamman uppger att flickan efter händelserna fått problem med att åka skoltaxi och att hon mått mycket dåligt. Det var även lillflickans föräldrar som polisanmälde honom i maj.

Försök till våldtäkt

Kvinnan befann sig på en fest och tog en taxi tillsammans med en väninna. Efter att ha stigit av fick hon ett sms av chauffören som skrev att han tyckte att hon var vacker och de kom överens om att han senare skulle köra henne vidare till en annan adress. Kvinnan uppgav att hon kunde tänka sig att "strula" med chauffören för att få åka gratis.

Ett skämt, menar kvinnan i förhör och berättar att hon blev rädd då mannen parkerade taxin på en mörk plats och började kyssa henne. Hon drar sig då undan och säger att hon inte vill, varpå mannen försöker övertala henne till oralsex och knäpper upp sina byxor. Han tar då ett grepp om hennes nacke och trycker ned hennes huvud på sitt könsorgan. Under tumultet lyckas dock kvinnan ta sig loss och ut ur bilen. Otroligt nog fortsatte mannen att skicka sms dagen efter. Till slut svarade kvinnan att hon polisanmält honom. Han förnekar samtliga anklagelser och uppger att han mår dåligt av dem.

Så fort taxiföretaget mannen jobbade för fick höra talas om händelsen med den 8-åriga flickan stängdes han av från jobbet.

Sundsvalls tingsrätt dömde

  • Bajram Aliji, född 1987, för sexuellt ofredande och försök till våldtäkt till fängelse 1 månad.

Inget yrkande på utvisning förekom. Tingsrättens resonemang kring det låga straffet går sedan ut på att han förlorade sin anställning och därmed anses det som en förmildrande omständighet.

Sundsvalls tingsrätt, B 1457-11

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt