söndag 19 juni 2011

Journalist tvingad bära slöja i Gbg-moskén

ISLAMISERINGEN Det finns journalister och det finns journalister. När islamistiska TUFF skulle ha sin konferens i Göteborg med den radikala Bilal Philips som gäst, hade SVD-journalisten Per Gudmundsson redan uppmärksammat det. PI hakade på och uppmanade till en demonstrativ samling utanför. GT-journalisten Marie Hebelius Svahn ojade sig över detta och skrev:

Konferensen hålls fredag till söndag i Kortedala Forum. Flera hundra personer från hela landet har anmält sitt intresse. Även icke muslimer. Som ett brev på posten uppmanar nu anonyma personer på sajten Politiskt inkorrekt folk att demonstrera utanför lokalen.

Nu är Marie Hebelius Svahn i farten igen, där hon åter fjäskar för islamistisk könsapartheid. I fredags deltog hon i den första bönen i nyöppnade Götegborgsmoskén. Målande beskriver hon sina bekymmer med den påtvingade slöjan:

Den illa sittande slöjan envisas med att ideligen kasa ner i nacken. Jag har definitivt inte fått in den rätta snitsen och får en del roade blickar och nyfikna frågor om vem jag är. En envis glipa mellan tröjan och jeansen avslöjar dessutom en bit naken hud. En pinsamhet som avhjälps med ännu en slöja.

Hon skriver även, som om det vore det mest naturliga i världen, hur hon får sitta ihop sig med andra beslöjade kvinnor på balkongdelen, i den fullsatta moskén, där kvinnorna i jämställdhetens Sverige kan

..kika ner på männen genom ett rutmönstrat galler i ek. De kan inte se oss.

Sedan följer det obligatoriska fanatiska svamlet:

- Vi var här halva natten och tackade Gud för att moskén blev verklighet, säger hon.

Men vi sitter, står och knäfaller i femdubbla led under bön och predikan. Gudstjänsten leds av imamen Abdul Rashid Mohamed på både svenska och arabiska.

Men jag förstår ändå att det inte finns någon Gud utom Allah och att den nya moskén tillhör honom och att ALLA är välkomna hit.

Nagat Kekya kom till Göteborg från Eritrea för 23 år sen och har väntat lika länge på en egen moské. Efter bönen är hon så lycklig att hon gråter.

- Vi tackar Gud, svenska myndigheter och Saudiarabien. Saudi har pengar och det är inte fel att de hjälper oss minoriteter, säger hon.

GT

Saudi, som lyder under sharialagar, har betalat 67 miljoner kronor. Och etablissemanget tror på fullt allvar att landet gjort det som en fin gest. Jo jo.

Relaterat

Moskén på Ramberget

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt