onsdag 22 juni 2011

Försvar av yttrandefriheten: Sabaditsch-Wolff hos Levant

YTTRANDEFRIHET En av vår tids bästa förespråkare för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter: Elisabeth Sabaditsch-Wolff var nyligen gäst hos Ezra Levant i hans kanadensiska TV-program.

Elisabeth Sabaditsch-Wolff, österrikisk förkämpe för yttrandefriheten, född och uppvuxen i Iran. Har därefter bott i flera muslimska länder som Kuwait, Irak, Libyen. Blev i februari 2011 i Österrike dömd för att ha uttryckt sig "nedsättande mot en erkänd, laglig religion", nämligen islam.

Det Sabaditsch-Wolff hade gjort var att hålla seminarier med utgångspunkt från koranen och haditherna. Allt det hon citerade kom från de erkända muslimska skrifterna. Hon konstaterade att Muhammed – eftersom han gifte sig med sin sista fru när hon var sex år och konsumerade deras äktenskap när hon var nio och han själv äldre än 50 – hade varit en pedofil. Detta okontroversiella konstaterande av sakernas tillstånd räckte för att få henne fälld. Hon kommer föra frågan vidare till högre domstolar och om nödvändigt till Europadomstolen.

Vi kan konstatera att Jesus och Madonnan kan framställas som exkrement eller kissas på, med mera, utan att de ifrågasätts; det är snarare litet pikant och progressivt. Och för all del: vi har yttrandefrihet i Västerlandet. Men det gäller alla.

Ezra Levant, kanadensisk advokat och konservativ politisk aktivist som tidigare var chefredaktör för the Western Standard. 2006 publicerade tidningen Jyllands-Postens Muhammadkarikatyrer vilket medförde att Levant drogs inför Albertas kommission för mänskliga rättigheter. Tre år tog processen innan han blev frikänd och man konstaterade att han hade handlat i enlighet med yttrandefriheten.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt