tisdag 14 juni 2011

En rundvandring i det nya Sverige

DET NYA SVERIGE Sverige är mer spännande och exotiskt numera brukar ju våra politiker och journalister säga. Följ med på en snabb rundvandring ute i landet för att ta en närmare titt på dessa fascinerande företeelser. Och föga förvånande handlar det framför allt om landets södra delar och de med högre mångkulturellt kapital.

Kristianstad

På tisdagseftermiddagen utsattes två 8-åringar för ett rånförsök då de lekte i en park av fyra tonåringar som hotade dem med ett pistolliknande föremål och tvingade ned dem på marken. Tonåringarna beskrivs som mellan 14 – 16 år.

Kristianstadsbladet

Lund

En 23-kvinna blev antastad på söndagseftermiddagen då hon kom cyklande och såg en grupp på ett femtontal pojkar i 10-årsåldern bråka och slåss och försökte hjälpa till då en av dem blödde. Då hon stannat insåg hon att blodet var teaterblod och fem av pojkarna ger sig då på henne och börjar tafsa. Kvinnan lyckas ta sig därifrån och polisanmäler händelsen.
Ett större gäng småpojkar har polisanmälts ett flertal gånger under den senaste månaden för att ha attackerat folk på Norra Fäladen.

Sydsvenskan

Södertälje

Pappan skulle lämna av sitt barn på förskolan vid 9-tiden i morse då han möts av två yngre män iklädda mörka kläder på en moped som viftar med en pistol. En av männen gör en mantelrörelse och riktar pistolen mot pappan, han trycker även av och ett klickljud hörs.

Pappan låser in sitt barn i bilen och springer till dagiset och påkallar hjälp.

LT

Malmö

En 80-årig kvinna var ute och promenerade i måndags då två unga killar sluter upp bakom henne och plötsligt kände hon ett kraftigt ryck runt halsen. Rånarna hade ryckt av hennes halsband och försvann springande.

Under den senaste tiden har flertalet äldre personer blivit bestulna på smycken på liknande sätt.

Sydsvenskan

Kista

Camilla, gravid i åttonde månaden, var ute och gick med sin 2-årige son på Järvafältet när två killar som frågade vad klockan var började följa efter henne. Plötsligt försvinner de men sedan dyker de upp igen, denna gång med ytterligare två kumpaner, fyra totalt alltså. De omringar Camilla som tar upp mobilen för att ringa sin man, men en av killarna sliter den ur handen på henne.

Under årets första fem månader har 32 personrån anmälts i Kista, en ökning med hela 88 procent jämfört med samma period 2010.

Mitt i Kista (sid 5)

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt