måndag 25 juli 2011

Även PI nu indraget i smutsig vänsterkampanj

TERRORDÅDEN I NORGE Vi väntade egentligen mest på att det skulle komma, och vem bättre att leverera än Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet, som tidigare stått bakom liknande infantila texter. PI är en del av den miljö som drev Anders Behring Breivik till att göra vad han gjorde, påstår Lindberg, utan någon som helst självinsikt om det klimat just hans egen tidning bidragit till under de senaste åren där hetsen mot oliktänkande varit primärt och i sin tur lagt grunden till en avgrundsdjup splittring i det svenska samhället där endast de med rätt åsikt är de ”normala” och de övriga är ”onda”. Med samma login skulle man kunna påstå att självmordsbombaren i Stockholm hade fått sitt tankegods från Aftonbladet. Således fortsätter vänstern att försöka plocka politiska poäng i vad som kan vara deras mest osmakliga kampanj hittills.

Den misstänkte mördaren Anders Behring Breivik är också en produkt av sin tids politiska klimat. Han är på det ­sättet ingen ensam galning.

Som Daniel Poohl, chefredaktör för tidningen Expo och en av Sveriges ledande experter på högerextremism, skriver: "Han kan ha agerat ensam, det vet vi ­inte allt om. Men han hade en gemenskap, en idévärld där hans tankar fick näring."

Den idévärlden kan vem som helst ­hitta på nätet. På hemsidor som Politiskt ­inkorrekt eller dess norska motsvarighet Document.no. I kommentatorsfält och hos Sverigedemokratiska bloggare.

Den grundläggande tanken är att ­muslimerna håller på att ta över. Det ­"politiskt korrekta" etablissemanget med politiker, särskilt till vänster, kultur­personligheter och medier, undanhåller sanningen från folket och förhindrar fri debatt.

Det är en idévärld som är stark kring partier som Fremskrittspartiet i Norge, där Breivik själv var aktiv till 2007. Och kring Sverigedemokraterna och Dansk Folkeparti.

Aftonbladet

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt