fredag 1 juli 2011

Oerhört viktigt beslut om förbättrade sjukregler

POLITIK Med minsta möjliga marginal klubbade riksdagen idag igenom den samlade oppositionens förslag för akuta förändringar av sjukreglerna. Förslagen väntas skapa en mer realistisk prövning mot arbetsmarknaden samt garantera nollklassade utan arbetsförmåga fortsatt ersättning. Sverigedemokraternas inställning i sakfrågan är att man inte vill återinföra en passiviserande socialdemokratisk sjukförsäkring som låser fast människor i utanförskap samtidigt som partiet anser att bristerna i regeringens sjukförsäkringsreform skyndsamt måste rättas till.

Jimmie Åkesson kommenterar beslutet:

– Det är oerhört glädjande att vi i oppositionen kunde möjliggöra dessa nödvändiga förändringar av sjukreglerna. Det är dock viktigt att påpeka att det kan behövas betydligt fler förändringar av regelverket för att garantera en värdig och rättvis sjukförsäkring. Vi kommer att fortsätta att bevaka utvecklingen mycket nogsamt.

– Det är provocerande att regeringspartierna gjort allt de kunnat för att förhala detta beslut samtidigt som det nu står klart att regeringen kände till bristerna med sjukreglerna redan innan de infördes.

Mynewsdesk

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt