söndag 10 juli 2011

Utländska vänsteraktivister gick bärsärkagång i Israel

ISRAEL Runt 120 vänsteraktivister arresterades igår i Israel och sitter i förvar i väntan på utvisning. Enligt uppgifter anlände de till Tel Avivs flygplats under helgen och skulle utföra aktioner tillsammans med palestinier. Flera våldsverkare lyckades dock slinka igenom och ställde till med vandalism.

Ursprungligen hade över 600 vänsteraktivister planerat att ta sig till Tel Aviv. Myndigheterna i Israel lyckades få flygbolagen att svartlista 300 personer som hindrades att komma ombord på flygplanen.

Mer än 400 personer förhördes på flygplatsen och av dessa omhändertogs 130 personer. Dessa fick en möjlighet att bli frigivna mot att skriva under en försäkran om att inte begå våldsamheter. Men endast fyra antog detta erbjudande.

Trots alla åtgärderna lyckades upp mot 100 vandaler att slinka igenom. Några reste till Västbanken där de anslöt sig till demonstranter. Vänsteraktivisterna klippte hål i säkerhetsstängslet som ska skydda Israel från terrorister och självmordsbombare. Dessutom anlade de skogsbränder.

Norr om Jerusalem samlades omkring 150 demonstranter vid skyddsbarriären som attackerade soldater med stenar. Soldaterna blev tvungna att försvara sig med tårgasgranater.

Topix

 

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt