söndag 17 juli 2011

Mordhäktad Wolfpackgangster dömd för gängvåldtäkt

GANGSTRAR Som vi skrev om häromdagen sitter sex män från det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack (prospectavdelning) mordhäktade efter ett storbråk när de avvisades vid en svartklubb förra helgen i Malmö. En sjunde jagas fortfarande av polisen. Mordoffret var en lika ökänd zigenare från Balkan; Ziki Dobreva, 35 år, och drev svartklubben tillsammans med andra.

Sidospår: Oktober 2007 sköts han med tre skott av en 25-åring på Rosengård. Allt fångades av en övervakningskamera. Motivet var ett större narkotikaparti som 25-åringen med flera var inblandade i. Ziri ska ha berättat lite för mycket om verksamheten för andra, möjligen även för polisen och då sköts han. 25-åringen erkände vid rättegången 2008 och åklagaren yrkade då på på åtta års fängelse för mordförsök. Den påföljden är okänd för PI.

Mordhäktad Wolfpackgangster

En av dem är libanesen Imad Alzuriey, född 1986, och s k hangaround i gänget.

I juli 2003, 17 år gammal, deltog han i ett överfall på ett danskt tältande par i naturområdet Klagshamns udde utanför Malmö. Det resluterade i att Imad våldtog kvinnan samtidigt som kompisarna höll fast henne. Hon och killen misshandlades av gänget där Imad slog/dunkade hennes huvud mot en sten flera gånger. Totalt var det åtta utländska tonåringar som avslutade överfallet med att råna paret på bland annat mobiltelefoner, cd-spelare och plånböcker.

Vid tiden för överfallet hade Imad Alzuriey permission från ett ungdomshem i Småland där han var placerad för tvångsvård enligt Lagen om vård av unga (LVU). Imad Alzuriey dömdes för för grov våldtäkt, rån, stöld och häleri till två år och nio månaders sluten ungdomsvård och drygt 43 000 kronor i skadestånd till mannen medan kvinna fick 140 000 kronor. Fem av hans kompisar fick ett års sluten ungdomsvård vardera och en sjätte åtta månader (rån och stöld). En i gänget friades helt.

Malmö tingsrätt, mål nr B 5255-03

2006 dömdes han till skyddstillsyn för misshandel och ofredande. I februari 2008 dömdes han för två narkotikabrott samt olovlig körning, båda domarna i Malmö tingsrätt. I juni 2008 dömdes han för mordbrand i Olofström och förberedelse till bedrägeri till fängelse 2 år av Blekinge tingsrätt (Karlskrona). I december samma år avviker han under en permission. Han blev därmed efterlyst.

Malmö tingsrätt, mål nr B 1179-06, mål nr B 1220-07. Bleinge tingsrätt, okänt mål nr.

Imad har humor

Imad i kostym och nystruken skjorta.

I mars 2009 gick han ut i media och snyftade om alla kriminella som sysslade med mordbränder på Rosengård. Som alibi för sitt hederliga engagemang hade han gått med i ”Ett Våldsfritt Sverige” och var helt plötsligt heltidsanställd trygghetsvärd, bland annat skulle han och övriga samarbeta med Räddningstjänsten Syd. Själva ”Våldsfritt” ljög dock friskt om hur många anställda de hade runt landet och påstod även att de hade diverse sponsorer. Allt eftersom media grävde framkom även Imads bakgrund som dömd mordbrännare. Lite senare fick även ”Våldsfritt” kännedom om våldtäktsdomen. Imam fick sparken – och var fortfarande efterlyst.

Metro
BLT
BLT
Sydsvenskan

Polisen grep honom och han fick sitta av sitt straff. I maj i år var det dags igen. Då åtalades han misshandel för att tillsammans med två kompisar misshandlat två ynglingar på uteservering vid Bergsgatan på kvällen den 24 april. Imam hade först försökt distrahera krogvakterna, så de inte skulle hinna ingripa, för att därefter ge sig på ynglingarna med slag, sparkar och strupgrepp. När en av killarna låg på marken stampade Imad på honom. I åtalet ingick även brott mot knivlagen samt olovlig körning. Okänt för PI vad påföljden blev.

Nu sitter han som sagt häktad misstänkt för delaktighet i mordet på svartklubbsgangstern Ziki Dobreva..

Wolfpack i Sverige

Brödraskapet (BSK) är ett s k fängelsegäng och grundades 1995 av en grupp rånare på Kumla-anstalten, däribland den brittiske medborgaren Danny ”The-Hood” Fitzpatrick (född 1953). Verkade de tre första åren som en fängelseorganisation med en systergruppering utanför fängelsemurarna kallad Brödraskapet MC. Fitzpatrick sköts till döds i juni 1998 och markerade slutet på denna ”era”.

Ledaren idag ska heta David Emilsson, 41 år. Han satt åtminstone i fängelse i april 2010. 2007 mördades en före detta medlem från ett annat kriminellt gäng under en fest i Brödraskapets lokal i Göteborg. I september 2008 hittades 31-årig Kristianstadsbo torterad och skjuten med en plastpåse fäst med silvertejp runt huvudet. Tre män, troligen prospects, åtalades för människorov, mordförsök samt grovt utpressningsförsök. De åtalade försökte pressa den 31-årige mannen på pengar. Okänt om deras påföljd.

Uppmärksammad bombning

Den 20 november 2007 exploderade en bomb utanför dåvarande åklagaren Barbro Jönssons bostad i Trollhättan. De materiella skadorna blev omfattande men ingen skadades. Jönsson var inte hemma. Hade hon varit det och befunnit sig i hallen vore hon död idag. Motivet till bombningen var hennes då pågående utredningar och tingsförhandlingar mot Wolfpack. Bland annat hade de skjutit rakt genom lägenhetsdörr med hagelgevär. Måltavlan var en man de försökte pressa på pengar om vi har klart för oss. Men Jönsson gav sig den på att sätta dit Wolfpack och då small bomben.

Bakom hanteringen stod två förmågor bosatta i Malmö, som dömdes för grovt olaga hot och allmänfarlig ödeläggelse till fängelse 3,5 år 2009 vid Vänersborgs tingsrätt:

  • Ashkan Moayed Abedi, född 1984 år och iranier samt fullvärdig medlem. Möjligen fick Ashkan västen för sin delaktighet.
  • Ahad Abadi, 27, prospect vid tiden för dådet.

Hovrätten höjde straffen till 5,5 år. De fick betala cirka 160 000 kronor i skadestånd till Barbro Jönsson. Ashkan Moayed Abedi dömdes även våren 2008 i Malmö för att ha förvarat stubintråd och sprängkapslar i sin lägenhet.

Övrigt

Innan fängelsedomen var Ashkan Moayed Abedi den högra handen till K-falangens gängledare, albanen Valdet Kupa (till vänster på bilden, Ashkan till höger). Valdet sitter själv fängslad tillsammans med sin pappa Berat Kupa för grovt vapenbrott. Pappa Berat är för övrigt mordfriad. Åtminstone för tillfället.

Ashkan Moayed Abedis lillebror Amin Moayed Abedi, född 1986, fick femton års fängelse för gängmordet på rivaliserande M-falangens ena ledare, Mirtez Masovic, som skedde i augusti 2009 i Malmö. Vi är något osäkra sedan men straffet ska ha höjts till 18 år av hovrätten.

I januari 2010 tog sannolikt M-falangen ut sin hämnd och sköt ihjäl Valdet Kupa storebror Mevlur Kupa i centrala Malmö. Mirtes bror Mirza Masovic och en annan greps för mordet men släpptes sedermera i brist på bevisning. Mordet är fortfarande olöst. Mirza och hans kumpaner dömdes i höstas för internetbedrägerier.

När det Malmöitiska gängkriget rasade som värst 2007-2009 kastade någon från M-falangen en handgranat mot fasaden till Moayed Abedis lägenhet. Stora skador på fasaden, glaskross och svårt chockade åldriga grannar men ingen skadades. Attacken skedde på natten till Ashkans födelsedag…

Svartklubbarnas framtid

Den numera ökända Norra Grängesbergsgatan med sina svartklubbar ska rensas upp en gång för alla. En klubb är redan stängd, fler följer. Det har polisen nu bestämt sig för efter en del självrannsakan om misslyckande.

Stefan Wredenmark är övertygad om att de kan förvandla Norra Grängesbergsgatan till att bli som vilken gata som helst.

– Vi kommer att vara så jobbiga som möjligt så att de som driver svartklubbarna slutar med verksamheten. Exakt hur kan jag inte säga, men det kommer finnas både poliser som syns och som inte syns. Den stora skillnaden nu är att vi kommer jobba mot samma mål tillsammans med flera myndigheter som Malmö stad, Skattemyndigheten och Räddningstjänsten. Det ger oss en uppsjö av verktyg.

SDS

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt