tisdag 12 juli 2011

Protester mot illegala invandrare

ITALIEN På lördagen genomfördes en demonstration i Brescia arrangerad av Lega Nord mot våldet och andra konsekvenser illegala invandrare fört med sig. Under de senaste månaderna har det varit spänt och de illegala invandrarna har krävt permanenta uppehållstillstånd.

I november ockuperade de illegala en kran som de försåg med banderoller med diverse krav på. I maj ockuperade de en gårdsplan tillhörande en katedral. För ett par veckor sedan, under en annan demonstration, klättrade en marockan upp på kupolen på Piazza Loggia, varifrån han höll ett tal till andra nordafrikaner nere på gatan.

Invandringskritiska Lega Nord organiserade en allmän demonstration mot de ”arroganta, våldsamma invandrarna /…/ nu räcker det!”. Bland dessa fanns Oscar Lancini, borgmästaren av Adro – en liten stad intill Brescia, som förklarade att han är stolt över att vara rasist om det innebär att han vill försvara sitt territorium.

Giancaro Giorgetti från Lega Lombarda säger att Brescia tillhör framför allt dess eget folk och ”de som vill komma hit och ställa krav gör ett stort misstag, de ska veta att det finns lagar och regler som måste respekteras”. Parlamentsledamoten Mario Borghezio säger att de har förlorat tålamodet.

Novopress

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt