onsdag 20 juli 2011

Bröllopet som förvandlades till ett blodbad

Skärmdump från Skånska dagbladet

BLODBAD Det iranska brudparet hade planerat sin stora dag i lördags under ett år. Paret bor i Stockholm men större delen av släkten och vänner fanns i Malmötrakten. Valet föll därför på Trollenäs slott utanför Eslöv. Drygt 80 inbjudna gäster och enligt uppgift hade man lagt ner 300 000 kronor på bröllopsfesten. Men det som skulle bli en härlig fest och lycklig dag för brudparet förvandlades snabbt till ett vansinnesdåd och blodbad.

Brudens pappa Feri Ahmad Ghara Mohammadi, född 1959, var inbjuden men inte särskilt välkommen i exhustruns ögon. Han har tidigare (1996) dömts till sex månaders fängelse för misshandel av sin då 17-årige son. Sonen hade försvarat sin 2-årige lillebror som inte fick titta på TV för pappan. Lillpojken fick stryk och 17-åringen ingrep. Därefter gav sig Feri Ahmad Ghara Mohammadi på 17-åringen med en brödkavel så den den gick sönder. Sedan svingade pappan en köttyxa mot 17-åringen utan att träffa.

- Jag ska döda dig och skära dig i bitar, sa Feri Ahmad Ghara Mohammadi.

17-åringen flyttade hemifrån och föräldrarna skilde sig året därpå. Och konflikten fortsatte med pappan/exmaken. Pappan och sonen har på senare år varit i Irak och efter det fortsatte hoten mot sonen, som idag är 32 år.

Blodbadet

I lördags var Feri Ahmad med på Trollenäs slott och exhustruns oro besannades. När brudparet hade sagt ja till varandra drog Feri Ahmad fram en gömd kniv och knivhögg sin 32-årige son svårt i magen. PI har pratat med enskilda som jobbade och man säger att knivskärningen var så allvarlig att hans tarmar var blottlagda/hängde ut, något som inte media tagit upp.

I tumultet knivskar Feri Ahmad ytterligare fyra andra som försökte ingripa och avväpna honom. Personalen säger att det var ”fullt krig” där någon bröllopsgäst slet av ett bordsben och slog den i skallen och kroppen på pappan vilket gav honom nack- och ansiktsskador. Delar av den ovärderliga slottsinredningen gick sönder och kaoset var ett faktum. Cateringpersonalen chockades av vad de såg och lämnade snabbt tumultet, enligt de vi pratat med. Totalt fördes sex personer till sjukhus.

Häktningsförhandlingar

Iförd nackkrage och blåslagna ögon häktades idag Feri Ahmad Ghara Mohammadi, född 1959, vid Lunds tingsrätt misstänkt för försök till mord. Han nekar till brott och säger att det var rent självförsvar. Häktningsförhandlingen, som hölls bakom stängda dörrar, fick avbrytas ett par gånger på grund av den upprörda stämning som rådde i rättssalen.

Sonen ligger kvar Skånes universitetssjukhus i Lund med allvarliga men inte livshotande skador. Övriga skadade har fått lämna sjukhuset.

SDS
Expressen
AB
Skånskan

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt