tisdag 26 juli 2011

Pedofil fick fängelse och utvisning

PEDOFIL I likhet med Farstamannen Salar Mahmoud Hassan har den irakiska gärningsmannens modus operandi varit det samma. Mannen tog kontakt under perioden sommaren 2009 till hösten 2010 med barn, merparten flickor i åldern 6-12 år och lurade in dem i portar. Därinne blottade han sig, kissade och onanerade inför barnen. I två fall har han även fått barnen att utföra oralsex på honom vilket räknas som våldtäkt: sexuella handlingar som är jämförbara med samlag. Barnen har utsatts i Stockholmsområdet, i bland annat Sundbyberg, Norsborg, Kista, Tyresö, Kungsholmen, Södermalm, Huddinge, Älvsjö och Brandbergen.

Sommaren 2010 tillsattes en särskild kommendering av utredare som skulle kartlägga gärningsmannen. Utredarna fick slutligen ett namn och irakiern greps den 15 december 2010 och häktades den 17 december. Han erkände en del övergrepp, andra har han förnekat. Det handlar om 48 barn som han utsatt för sexuella övergrepp och ofredanden. Polisen tror även det finns ett mörkertal av barn.

Mannen åtalades sedan för två fall av våldtäkt mot barn, 27 fall av sexuellt ofredande och tre fall av ofredande. Nu har domen kommit.

Solna tingsrätt dömde

Ziad Ahmed Reshid, 1973 och medborgare i Irak med tolkbehov på arabiska, för många fall av sexuellt ofredande, enstaka fall av sexuellt övergrepp mot barn samt ofredande och olaga tvång. Han ska även utge skadestånd till barnen.

Åtalet gällande två fall av våldtäkt mot barn ogillades.

Utvisning

Kammaråklagare Zilla Hirsch hade yrkat på att Ziad Ahmed Reshid efter avtjänat straff skulle utvisas med förbud att återvända, dels eftersom han kan antas fortsätta begå liknande brott och dels eftersom den skada, fara och kränkning brotten har inneburit är så allvarlig.

Hennes yrkande bifölls; Ziad Ahmed Reshid utvisas efter avtjänat straff.

Solna Tingsrätt

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt