söndag 31 juli 2011

Kritik mot semestrande Reinfeldt

TERRORDÅDEN Fredrik Reinfeldt (M) lär inte gå till historien som en stor statsman. Att han har karisman som en papplåda är sedan tidigare känt. Likaväl hans arroganta inställning och beteende gentemot oliktänkande. Nu får han dessutom massiv kritik för att ha åkt på semester till Turkiet medan broderfolket upplever sin värsta kris sedan andra världskriget.

Norska Aftenposten skriver i dag om Reinfeldts agerande efter terrordåden och konstaterar att han uttalade sig kort direkt efter och erbjöd Jens Stoltenberg sitt stöd. Utöver det blev det inte mycket. Förra söndagen – två dagar efter terrordåden – åkte han och familjen på semester till Turkiet mitt under efterspelet och diverse minnesceremonier.

Reinfeldt har varit totalt frånvarande från den offentliga debatten den senaste veckan, något han nu får stark kritik för. Han var bland annat inbjuden till minnesceremonin på Sergels torg i Stockholm på fredagen.

Statsvetaren Ulf Bjereld säger till SvD att Reinfeldt borde lett sorgearbetet i Sverige och det sätt han handlat på visar på att han inte tagit situationen på allvar.

DN har tagit del av senaste veckans brev som skickats till statsministern. En kvinna summerar det hela bra:

– Det känns sorgligt att Obama verkar bry sig mer om våra grannar än du, skriver en kvinna.

Aftenposten

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt